Kışa Bir Mola Vermeye Ne Dersin?

Kışa Bir Mola Vermeye Ne Dersin?

Ülkemizde bu yıl kış çok yoğun geçmese de, yazı sevenler veya özleyenler için bir ülke seçtim. Kalın kazaklardan, ağır botlardan, tüylü montlardan bıkanlara özellikle sizlerin çok seveceği türden bir önerim var. Kışa kısa bir mola vermek istemez misiniz? Kim demiş kışın tatil yapılmaz diye? Kışın romantizminden uzaklaşmak için çok güzel bir fırsat! Teknolojinin merkezi gelişen dünyanın en önemli ülkesi Dubai. Kıbrıs vatandaşlarının vizesiz giriş yapabileceği bu gökdelenler ülkesi, ülkemize 4 saatlik uzaklıkta.
Evet kış ülkemizde ılıman geçiyor olsada soğuk kendini hala ince ince hissettiriyor. Sömestr tatilini veya sevgililer gününü tatil ilan edip seyahat planlayanlar, üstelik bu tatili sıcacık bir ülkede geçirmeyi isteyenler bir adım öne çıksın. Bu sayıda size hayran olunası zenginlikleri ve gösterişli binaları ile prenses ve prenslerin diyarı Dubai’ye götürüyorum. Önceden gidenler mutlaka bilirler evet kadını erkeği zengini fakiri kapalıdır hatta kadınların sadece gözlerini görebilirsiniz. Ancak lüks ihtişam ve zenginlik Dubai’ye ayak basar basmaz kendini hissettiriyor. Çöle kurulan yapay ancak ihtişamlı Dubai tertemiz geniş caddeleri, düzenli trafiği, yemyeşil bahçeleri, planlı altyapısı ve şehirleşmesi, turist akınına uğrayan dünyanın en pahalı oteli (Burj el Arab) ve dünyanın en yüksek binası (Burj Khalifa) ile körfeze kurulan palmiye adası (Palm Island) ile üzerindeki lüks otellerle villalar dudak uçuklatacak kadar muhteşem. Dubai’de ucuz bir şey aramayın sakın. Zira oradaki nüfus öyle zengin ki ucuz hiç bir şey yok. Mutlaka Dubai Marina’da tekne turu yapılmalı, Burj el Arab’da kalınmıyorsa akşam üzeri gün batımı izlenmeli, safari turu olmazsa olmazlar arasında, hayran olacağınız Miracle Garden gezilmeli ve en en önemlisi içerisinde Armani Hotel dahil pek çok restaurant ve cafenin bulunduğu dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa görülesi ve hayran olunası yerler. Dubai Mall olmazsa olmazlar arasında. Zira cafeler, restaurantlar, su ve ışık gösterilerinin yapıldığı alanı çevreliyor. Koca bir günü burada geçirmek şart çünkü dünyanın en büyük akvaryumlarından biri de Dubai Mall içinde yer alıyor. Bu bölgenin özellikle su ve ışık gösterilerinin seyrine doyum olmuyor. Dubai; gezi, alışveriş, eğlence, güneşlenme, yüzme, yeme-içme, spor ve gece hayatı amaçlı kısa tatiller için çok tercih edilen bir yer. Bir “EN”ler kenti: En büyük, en yüksek, en geniş… Dünyada göçmen nüfusu oranı en yüksek şehir. Teknolojinin, paranın ve gösterişin oldukça fazla olması aşırı yüksek binalar birbiri ile yarış halinde. Ultra lüks arabalar diğer ülkelerde rastlayamayacağınız türden. Eğlencesi ile Dubai sizlere geleceğe yolculuk yapma imkanı sunuyor. Kültür olarak avrupayi bir kültür aramak çok saçma olur. Gelişmiş binaların ve lüks araçların olması, batılı kültürün hüküm sürdüğü anlamına gelmiyor. Alışıla gelmiş arap kültürü hakim ülkeye, çok sayıda asyalı görmeniz mümkün. Yemek konusunda oldukça başarılı olduklarını söyleyebiliriz. Kendi yemeklerinin dışında uluslararası mutfaklara rastlamanız mümkün. Fakat bu güzel yemekleri yemek çok ucuz sayılmaz. Şubat ve Mart ayları Dubai için daha serin zamanlar diyebiliriz ama yinede denize ve havuza girmeniz mümkün. 

Stadt Dubai Burj Khalifa iStock 15304858 XLARGE 2

Dubai de mutlaka görmeniz ve gerçekleştirmeniz gerekelerden bazıları;
•Burj Dubai (Burj Khalifa): 828 metre yükseklikte, 160 katlı, dünyanın en yüksek binasında dokuz tane otel var. Günün sonraki saatlerine veya başka güne bilet kesiyorlar ve 100 dirhem (50TL). Beklemek istemezseniz ise 400 dirhem ödemeniz gerekiyor. Manzara için 452 metre yükseklikteki balkona çıkarıyorlar. Gezilecek yerler arasında.
•The Dubai Fountain: Burj Dubai Gölü’nde bulunan 270 metre uzunluğundaki dünyanın en büyük fıskiyesi, suyu 150 metre yükseğe fırlatıyor. Her 30 dakikada bir müzik eşliğinde muazzam su gösterisi var.
•Burj al-Arab Hotel: Dünyanın tek 7 yıldızlı oteli. Gezmek için rezervasyon gerekiyor.  Oda için yaklaşık bir ay önceden yer ayırtmak gerekiyor. Gezilecek görülecek yerler arasında en turistik olanı.
•Dubai Marina: Yürüyüş yolları, kafeler, oteller, kumsal, lokantalar ve dükkanlarıyla yerel halkın ve turistlerin gezinti yeri.
•Palm Islands: Palmiye Adaları, dünyanın en büyük yapay adaları ve görülecek yerler arasında.
•Kumsallar ve deniz: Her türlü su sporları ve bembeyaz kumsallar var.
•Çölde Safari: Arazi aracı ve özel şoförüyle kum tepelerinde sürüş, günbatımı ve müzikli-danslı çöl yemeği.

dubai resized

Dubai Fountains allpaper Hd 94659 915x515

JsMnNjStcQQ

Kulağa hoş geliyor değilmi o zaman ne duruyorsunuz? Eğer hemen tatil yapmalıyım diyorsanız ve bu tatilinde sıcacık olmasını istiyorsanız işde size fırsat. Bon voyage!

aba6e4eb457f4cac309b252398a8b870

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>