"Tebessüm” En Güzel Makyajdır!

"Tebessüm” En Güzel Makyajdır!

Merhaba, sevgili EN MODA okurlarım. Hayatımız bildiğiniz üzere özel günlerden ibaret: Anneler günü, babalar günü, doğum günü, tanışma yıl dönümü, nişan, düğün ve sevgililer günü diye arka arkaya sıralanıyor. Sevginin günü, zamanı yok aslında.  Nefes alabildiğimiz sürece sevmeliyiz. Sevmek biz canlılara verilmiş en güzel armağandır. Şimdi siz yazımı okurken “makyajdan bahsetmesi gerekmiyor mu?”  dediğinizi duyar gibi oldum bir anda. Evet haklısınız ama öncelikle sevmeyi unutmamaktan başlamak istedim, çünkü seven bir kalp, gülen bir yüz demektir ve gülen bir yüzde harika makyaj demektir. Yüzünüze ne sürerseniz sürün, eğer mutlu değilseniz asla yüzünüz güzel görünmeyecektir. Evet bu kadar boşa konuşma bence de yeter.


Şimdi sizlere bu sayımızda neler anlatacağıma başlayayım:
1. Kış aylarında cildimiz ve saçlarımız için neler yapmalıyız.
2. Doğru  allık  seçimi ve doğru allık uygulaması.
3. Sevgililer gününde nasıl makyaj  uygulamalıyız.

Kış aylarında cildimizi etkileyen en önemli faktörler soğuk hava, kuru hava, klimalar, ve kapalı ortamlardır. Cildimiz kış aylarında soğuk ve kuru havaya mağruz kaldığı için  kurumakta, kızarmakta ve hassaslaşarak çatlayabilmektedir. Yüz ve vücudumuza kurumaya engel olmak amacıyla yağlı sabun ve jeller kullanılmalıdır. Nemlendirmek için gün içerisinde cilt tipimize uygun nemlendiriciler kullanmalısınız. Benim önerim eğer çok aşırı yağlı bir cilt yapınız yoksa gece yatacağınız zaman yüzünüze ve vücudunuza vazelin sürüp yatabilirsiniz. Cildinizin ne kadar yumuşak ve canlı oldugunu birkaç gün içerisinde fark edeceksiniz. 

Minik bir tavsiye daha eğer dudaklarınız çok erken kuruyup kabuklanıyorsa; vazelin, şeker ve kahveyi güzelce karıştırıp yumuşak tüylü  bir diş fırçası yardımı  ile  dudaklarınıza peeling uygulaması yapabilirsiniz.

Saçlar için ne mi yapmalıyız? Malum soğuk hava cildimizi etkilediği kadar saçlarımızı da etkiliyor ve saçlarımız olduğun dan daha kuru ve cansız görünüyor. O nedenle saçlarımızın da nem oranını iyi ayarlamalıyız yumuşak şampuanlar ile yıkamalı, aşırı ısı ile kurutmamalı  ve  saç yapımıza uygun yağlar kullanmalıyız.

Doğru allık seçimi ve uygulaması;

Hangi renk allık kullanmalıyım? Sorusundan önce ten rengi ile birlikte bilmeniz gereken cilt alt tonunuzun ne olduğudur. Cilt alt tonu belirlemek için farklı yöntemler olsa dahi en kolayı kol bileklerindeki damarların rengine bakmaktır. Eğer kol bileklerinizin iç tarafındaki damarlar yeşil ise siz sıcak alt tonlu, mavi ise soğuk alt tonlu  bir cilde sahipsiniz demektir. Bu durumda eğer sıcak alt tonlu bir cilde sahipseniz; şeftali ve mercan renk ailesine ait allıklar, soğuk alt tonlu bir cilde sahipseniz; pembe ve gül rengi allıklar daha uygundur. Eğer beyaz tenli biriyseniz, aşırı bronz allıklardan kaçının ama yazdan kalma hafif bir bronzluğunuz varsa rahatlıkla kullanabilirsiniz.Allık nasıl sürülmeli?Bence en doğru allık fırçası açılı fırçalardır. Sürerken hem yüzümüze kontür uygulaması yapabiliyoruz, hem de tozu daha rahat dağıtabiliyoruz. Allık sürerken en önemli şey, fırçamızı allığımıza batırdıktan sonra nazikçe bir kez fırçanızı sallayın yada ucuna üfleyin ki alınan fazla tozlar uçsun ve allığımız yüzümüzde daha hoş bir renkte olsun.

Allığı nasıl sürmeliyim derseniz de; Elmacık kemiğimizin hemen altından şakaklarınıza doğru sürmelisiniz.

Sevgililer günü akşamı nasıl makyaj yapmalıyız?

O gece bir çok aktivite olacağından, siz sevgili kadınlar kendinizi çok güzel hissetmek istersiniz ama her yazımda da yazdığım gibi; aşırı makyaj güzelik değildir aksine emin olun sizi daha çirkin gösterecektir.En güzel makyaj, gülen beyaz dişler ve yüzünüze uygulanan soft bir makyajdır. Bence makyaj olarak ne mi yapmalısınız?

Gözlerinize bronz tonlarında çok hafif bir göz makyajı yapın. Gözünüzün daha derin ve buğulu bakması için gözünüzün içerisine kahve tonlarında bir kalem sürün ve gözünüzün altınıda aynı tonda far ile hafifçe gölgeleyin. Kirpiklere bolca rimel, elmacık kemiklerinizin üzerine güzel bir high lighter sürün ve hoş bir ruj ile de makyajınızı tamamlayın. Ve en önemlisi; “Sevdiceğinize gülümsemeyi unutmayın.”

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>