Makyaj Yapmak için Bahaneniz Olsun!

Makyaj Yapmak için Bahaneniz Olsun!

 

Mevsimler değişirken, cilt bakımı rutinimizi de değiştirmemiz gerekiyor. İlkbahar aylarında cildimizin daha hassas ve alerjik olduğunu göz önünde bulundurursak biraz daha özverili bir cilt bakımına ihtiyaç duyduğumuzu anlayabiliriz. Soğuk kış aylarında cildi korumak için daha fazla yağlı kremler kullanıyoruz. Ama ilkbaharla birlikte cildiniz daha fazla yağ üretmeye başlar. Yağ oranı yüksek kremler cildin dengesini bozarak sivilcelenmelere yol açar bu nedenle nemlendiricinin yanı sıra tonik kullanmanız da faydalı olacaktır. Cildimizi her zaman temiz tutmalıyız, yağ oranı düşük bir nemlendirici ve güzel bir de güneş koruyucu kullanmalısınız. Bu işlem sadece siz kadınlar için değil erkekler içinde gereklidir. Unutmayınız ki en güzel makyaj tertemiz, sağlıklı bir ciltle gülümseyen güzel dişlerdir. Cildinizi evinizde yapacağınız kolay maskeler ile temizleyebilirsiniz.

Cilt Temizleyici Maske:
1 yemek kaşığı kuru lavanta
1 yemek kaşığı kuru gül yaprağı
3 yemek kaşığı yulaf
2 yemek kaşığı kil
Tüm malzemeyi karıştırıp kaynar su ilave ederek macun haline getirin.Cildinize sürüp 20 dk bekletin ve ılık su ile yıkayın. Haftada bir uygulayın. Daha sonra da cildinizin her yerine buz sürün. Şimdi cildiniz tüm işlemlere hazır. Cilt bakımı için bu kadar tüyo yeterli biraz da makyaj sırları verelim.

2018 İlkbahar Yaz Makyaj Trendleri Nelerdir: 

Evet değerli kadınlar, bu sezon ne yazık ki KONTÖR makyaj, trend makyajlar arasında yer almıyor. Bu sezon ıslak görünümlü ışıltılı ciltler, iddialı ve yoğun highlighter (aydınlatıcılar), gözlerde pastel tonlar, neon renkler ve toprak tonları ön planda. Dudaklarda ise koyu tonlar tercih ediliyor.  Doğru Highlighter Nasıl Uygulanır ve Cilt Nasıl Islak Görünür?Cildinizi nasıl ıslak gösterebiliriz kısaca sizlere anlatayım. Evet her zaman yazdığım gibi makyaj yapmada altın kural temiz ve nemli bir cilt, az ürün ve güzel gülüş. Sanırım biraz fazla konuştum hemen anlatıyorum. Cildiniz makyaja hazır duruma getirildikten sonra fırçamızı çok hafif ışıltılı bronz krem fondoteninize batırıp tüm yüzünüze eşit şekilde sürüyorsunuz. Daha sonra üzerine transparan pudranızı da uyguluyorsunuz. Böylece makyajınızın kalıcılığı gün sonuna kadar sürüyor. Evet zeminimiz hazır elinize köşeli, yumuşak tüylü fırçanızı aydınlatıcınıza hafifce deydirin ve fırçanızı elmacık kemiğinizin üzerinden başlayıp şakaklarınıza kadar hafif hafif sürün. Daha sonra aynı işlemi burun çizginize ve iki kaşınızın ortasına da yapın ama unutmayın! Her zaman az ürün! Sadece fırçanızı nazikçe aydınlatıcınıza deydirmeniz yeterli olacaktır. Dudakları da biraz daha kalkık göstrmek için biraz da dudak üstü ve dudak altına sürün. Yanaklara da sedefli bronz bir allık alın işte size ıslak bir ten. Emin olun ki bu ıslak ten sizi daha genç ve fresh gösterecektir. Böyle ıslak görünümlü makyajlarda dudaklarınıza dilediğiniz rengi sürebilirsiniz.

firc

Hangi Fırça Ne için Kullanılmalı?
1.Kompakt veya toz pudra için kullanılır. Doğal fiber önerilir.
2.Allık için kullanılır. Doğal fiber önerilir.
3.Yüzünüzde sağa sola dağılan makyaj parçalarını uzaklaştırmak için kullanılır. Doğal fiber önerilir.
4.Allık sürmek ve elmacık kemikleri belirginleştirmek için kullanılır. Doğal fiber önerilir.
5.Hat belirlemek için kullanılır. Doğal fiber önerilir.
6.Göz farlarını birbirinew karıştırmak için kullanılır.
7.Burun ve çevresini düzeltmek için kullanılır.
8.Likit fondöten fırçasıdır. Sadece sentetik kıllı olanlar idealdir.
9.Pudra ve kompakt makyaj malzemeleri için idealdir.
10.Kaşların altına açık tonlardaki farları sürmek için kullanılır.
11.Gölgelendirme için kullanılır. Göz kapağındaki farı dağıtmak için tercih edilir.
12.Göz farlarında gölgelendirme yapmak için kullanılır. Doğal fiber önerilir.
13.Dudak fırçası dudak çevresini belirlemek için kullanılır. Sentetik kıllı olan fırçalar idealdir.
14.Göz çizgisini belirlemek için kullanılır.
15.Göz kalemini yumuşatmak için kullanılır.
16.Yine göz kalemini hafifçe dağıtmak için kullanılır.
17.Gölgelendirme için kullanılır. Doğal fiber önerilir.
18.Likit kapatıcılar için idealdir.
19.Far sürülen alanlardaki hataları düzeltmek için gölgelendirmeye yardımcıdır.
20.Kaş fırçasıdır.
21.Kuru veya likit göz farlarını sürmek in kullanılır.
22.Kaşları boyamak için kullanılır.

Yine yeniden diyorum ki; gülümsemek bir kadının en güzel makyajıdır. İstediğiniz kadar makyaj yapın, istediğiniz marka ürünü kullanın eğer o tebessüm ve mutluluk enerjisi yüzünüzde yok ise geçmiş olsun o kadar saat boşuna uğraştınız demektir.

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>