Ruhumuzda Çiçekler Açtı!

Ruhumuzda Çiçekler Açtı!

Cemreler bir bir düşüyor. Havaya, suya, toprağa… Ağaçlar çiçekleniyor, bizim ruhumuz da! Güneş daha bir içten parlıyor, yaşama sevincimiz gibi. Kuşların, kelebeklerin uçuştuğu gibi uçuşuyor bedenimizde neşe. Evet bahar geldi, havalar ısındı, içimiz de tabi! :)

Daha önce mevsimlerin, iklimin duygudurumumuz üzerindeki etkisini ele alan bir yazı yazmıştım. Sonbaharın gelmesiyle melankolinin kapımızı çalmasıydı konusu. Bu sayımızda ise tam tersi, yazın habercisi baharın gelmesiyle ruhumuzda, bedenimizde, zihnimizde ve duygularımızda yaşanan değişime değinelim dedik. Fiziksel değişimlerle başlayalım. Öncelikle günlerin uzaması ve havaların ısınması ile açık havada daha çok vakit geçirebiliyor, gün ışığına daha çok maruz kalabiliyoruz. Bu da en başta vücudumuza kıştan daha çok D vitamini ve temiz hava depolamak anlamına geliyor. Bu iki etkenin sağlığımıza olumlu katkısı olduğu ve bizi fiziksel olarak da ruhsal olarak da daha iyi hissettirdiği su götürmez bir gerçek. Öte yandan daha dinç ve zinde hissediyoruz. Havaların ısınması bize fiziksel olarak daha aktif olma imkanı sunuyor bu da yine hem fiziksel olarak daha zinde, hem de daha pozitif hissetmemizi sağlıyor. Ha tabi bir de yazın gelişini hissedenler yaz vücuduna sahip ol abilmek adına ilk adımları atıyorlar; başlıyor detokslar, diyetler, sıkı spor programları!

Havaların ısınması ile yapılabilecek sosyal aktiviteler de çoğalıyor. Arkadaşlarla dışarıda bir kahve içmek, aileyle pikniğe gitmek, sahilde dolaşmak, kır gezisine çıkmak. Tüm bunlar hem sosyalleşmek hem de ruhumuzu beslemek için mükemmel aktiviteler. Ayrıca düşünmek, hafıza, problem çözebilme gibi bilişsel süreçlerimize de çok yararı var. Baharın gelişiyle sadece doğa değil, vitrinler de renkleniyor! Çiçekli desenler, cıvıl cıvıl renkler, hafif kumaşlar yerini alıyor askılarda. İnsanın yenilenesi geliyor daha da. Bahar sanırım ruhumuza neşe getirirken, tazelik hissini de yaşatıyor bizlere. Kasvet, karanlık, umutsuzluk, hüzün, sessizlik yerini neşe, aşk, umut gibi kıpır kıpır duygulara bırakıyor! Umut; bize gelecek planları yaptıran duygu, artış gösteriyor bu aylarda. Yenilik istiyor, harekete geçiyoruz. Havada aşk kokusu var diyorlar ya hani, pek de yalan değil. Bu aylarda her canlının içinde bir kıpırtı başlıyor adeta! :) Tabi birkaç ufak nokta da var dikkat edilmesi gereken. Havaların ısınmasıyla bir rehavet hissi başlayabilir, sizi ele geçirmesine izin vermeyin. Yazın sıcağını düşündükçe, aktif olmak için yılın en güzel zamanında olduğunuzu hatırlatın kendinize. Yeni sezon modası, baharın trendi derken bütçenizi zorlayacak kadar para harcayıp kendinizi strese sokmayın. Baharın hiçbir tadı kalmaz sonra benden söylemesi. Rutinden çıkma, tazelenme hissi ile hareket edip hayatınızda henüz hazır olmadığınız bir adım atmayın. Her şey doğru zamanda ve dozunda güzel, unutmayın. Yaz planları yapın, tatil hayalleri kurun, hem fiziksel hem duygusal olarak yenilenin, tazelenin. En güzeli pencerenizi açtığınızda yüzünüze vuran ılık hava ve mis gibi çiçek kokusunun tadını çıkarın. İçinizin de doğa gibi rengarenk, mis gibi, taptaze çiçeklerle dolması dileğiyle. Ruhumuza bahar geldi, hoş geldin neşe getirdin!

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>