“Depreme karşı dekorasyon önlemleri”

“Depreme karşı dekorasyon önlemleri”

Uzmanların araştırmalarına göre ülkemiz malesefki deprem riski içerisindedir. Dekorasyon bizim için ne kadar önemli ise deprem ve benzeri felaketlerde doğru dizayn ve monteleme işlemleri ile hasarları en asgari hale getirebilmek mümkündür.

Peki depreme uygun ev dekorasyonu konusunda neler yapmalıyız eşyaları nasıl dizayn etmeliyiz?

nci dee

Hayalimizdeki dekorasyonun her ayrıntısı ve konforu bizim için değerle elbette. Fakat ülkemizin %90 deprem kuşağında yer aldığını düşünürsek yaşam alanlarımızı dekora ederken güvenliğimize de dikkat etmeliyiz. Evlerimizi depreme karşı daha güvenli halde düzenlemek gerekmektedir.

Deprem olduğunda, sadece bina dayanıklılığı değil iç mekanın detaylarınıda göz önünde bulundurmamız gerekir. Bu haftaki yazımda bunlara değineceğim.

  1. Duvar dekorlarınızı dayanıklı maddeler ile sabitleyin.
  1. Nesneleri stratejik bir şekilde yerleştirin. Örneğin ağır olanlar ve kesici olanları bir rafın en altına yerleştirirseniz deprem anında zarar görme riskini aza indirirsiniz.
  1. Dolap kapaklarına kilit yaptırın.
  1. Çok camlı olan evlerde az parçalara ayrılan cam kullanımına başlayın. Böylece deprem anında camların küçük parçalara ayrılıp etrafa dağılmasını en aza indirirsiniz.
  1. Aydınlatma için sarkık değil tavana sabit aydınlatmalar seçerseniz eviniz sallanma anında avizenin parçalar halinde savrulmasını en aza indirirsiniz.
  1. Dolap ve kitaplık gibi tüm devrilme ihtimali olan eşyaları duvara sabitleyin
  1. Elektronik eşyaları büyük emniyet kemeri ile duvara sabitleyin.
  1. Tezgah üzerindeki dekorların kayabilme ihtimaline karşı tezgahlarınızı kesici dekor malzemesi ile değil daha hafif yapay çicekler gibi dekor malzemeleriyle dekore edin.
  1. Eve mobilya alınacaksa mobilyaların cam değil ahşap olmasına daha çok dikkat edin.
  1. Koltuk yatak gibi eşyaları mevcutları kontrol ederek, alışveriş yapacaksanızda sağlam ve dayanıklı olduğuna dikkat edin.

Herkese sağlıklı ve mutlu bir hafta dilerim…

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>