Sağlıkla Plaja Doğru...

Sağlıkla Plaja Doğru...

Sevgili En Moda okuyucuları, tekrar merhaba. Hepinizin bildiği gibi bir yaz mevsimini sıcaklarla beraber geldi… Yaseminlerle dolu nefis kokular ve sıcakların iyiden iyiye artmasıyla birlikte yazı hissediyoruz.… Kısacası yine bedenimiz ve ruhumuzun tazelendiği zamanlardayız… Tabii konumuz beden sağlığı ve ideal kilo olunca ve ‘yaz’ mevsimi de konuya dahil olunca akla hemen sahiller de geliveriyor… Yaz denizsiz olmuyor ama eğer kilo problemimiz varsa yazımız maalesef ki gölgelenebiliyor… Bu sebeple bu yazıda sağlıkla ve daha fit bir görünümle yazı nasıl geçirebileceğimizi ele alıyoruz… 

Hala Hedeflediğiniz Kiloya Ulaşmanız Mümkün… Yeter ki İsteyin!
Aslında her ne şekilde olursak olalım varolan kilomuzla bedenimiz içerisinde her zaman için yüzde yüz güvenli bir biçimde yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Gerekiyor da ne yazık ki çoğu zaman bunu başaramıyoruz… O halde elimizde tek bir seçenek kalıyor o da sağlığı ve ideal kiloda olmayı seçmek ve bunun için de gerekenleri harfiyen yerine getirmek…

Peki Ya Karın Şişliği Kabusu?
Sıklıkla şikayet edilen problemlerden bir tanesi de karın şişkinliği… İdeal kiloda olmanıza rağmen karın şişkinliğinizin önüne bir türlü geçemiyor olduğunuz için ‘göbekli’ görünenlerden ve plajda rahatça hareket edemeyenlerdenseniz sizde de sindirim sistemine bağlı olarak gelişebilen herhangi bir intolerans problemi (laktoz ya da gluten intolerans gibi) söz konusu olabilir. Bu sebeple bu konuyu hafife almadan derhal bir hekime başvurmanızda fayda var. Bunun yanısıra şişkinlik problemine hızlı yemek yemek, sindirim sisteminin yararlı bakteriler bakımından fakir oluşu ve karbohidrat bakımından aşırı denebilecek şekilde zengin beslenmek de neden olabiliyor. Bu nedenle eğer bu tarz bir problem içerisindeyseniz daha fazla ertelemeden detaylı bir inceleme ve kesin çözüm için mutlaka hekim ve diyetisyeninize danışmalısınız.

Kilo Endişesi Yalnızca Kadınlarda mı?
“Çok kilo aldım plaja gidemem” diyenler genellikle kadınlar oluyor. Daha doğrusu bu endişeden ötürü plaja gitmekten çekinen bir erkek var mıdır bilmiyorum. Varsa da muhtemelen azınlık dahilindedir. Kadınlarda ise kiloluluk hali gerek medyanın gerekse de çevresel faktörlerin dayatması sonucunda ciddi bir problem ya da kusur olarak görülebilmektedir. Halbuki bu kanı ne kadar da yanlış ve hatalıdır öyle değil mi? Aslında bizler beden biçimimiz ne olursa olsun ne bir başkasını bedenen değerlendirmeli ne de kendimize olan özgüvenimizi beden algımızdan ötürü aşağı çekmeliyiz… Kısacası her ne şekilde olursak olalım plajımıza da özgürce gidebilme hakkına sahip olduğumuzu unutmayalım… Eğer ciddi anlamda kilolarınızdan rahatsızsanız ister kadın ister erkek olun onlardan kurtulmanızın mümkün olduğunu bilin. Bu yola baş koyun, inanın, kararlılığınıza sıkı sıkıya sarılın ve başarın. Yapabilirsiniz, unutmayın…

Her Zaman için ‘Sağlık’ Önceliğiniz Olsun…
Ne yazık ki çevremiz ve medya birbirinden süslü, vaad dolu ve cezbedici ‘sözde diyetlerle’ dolu… Özellikle kısa sürede sizi hedeflediğiniz bedene kavuşturma vaadleri sayesinde kalbinizi hemencecik fethetmeleri de mümkün… Ama siz yine de kalbinizi bu tip sözde diyetlere kaptırmadan önce bir kez daha düşünün… Bu diyetlerin sağlığınıza etkisi ne olabilir iyice araştırın ve en evveli de bu diyeti uygulatanlara dönüp bir bakın… Eğitimleri nedir, bilgileri ne doğrultudadır iyice bir öğrenin ve bu işi yapabilme konusunda herhangi bir ‘diplomaları’ var mı yok mu onu sorgulayın… Unutmayın ki kilolarınızdan kurtulma çabası içerisindeyseniz bunu kesinlikle ‘sağlık’ yolundan geçerek gerçekleştirmeli, yalan yanlış sözde diyet alternatiflerine ve bu konuda eğitimi olmayan kişilere de itibar etmemelisiniz.
Eğer siz de yazı günlük güneşlik karşılamak ve yaza bedenen de rahat bir merhaba demek istiyorsanız;

Yazı Daha Sağlıklı, Fit, Selülitsiz Bir Şekilde Geçirebilmek için…

1. Sebze ve meyve tüketiminizi artırın. Bu sayede posa alımınızla birlikte antioksidan özellikteki vitamin ve mineral alımınızı da artırma şansına sahip olacaksınız.

2. Günde en az 2.5 litre su için. Bu sayede cildiniz de sudan nasibini alarak parlayacak, daha sağlıklı bir görünüme kavuşacak, daha fit ve pürüzsüz görünmenizi sağlayacaktır. Ayrıca suyunuzun antioksidan kapasitesini artırmak ve tatlandırmak için ona sebze ve meyve dilimleri de ilave edebilirsiniz.

3. Haftada 4-5 kez tempolu yürüyüş yapın. Yürüyüş sayesinde kan dolaşımınızı da hızlandıracak, olası selülit sorununuzu da çözüme kavuşturma şansını yakalayacaksınız.

4. Bir müddet için kafeinli içecek tüketiminizi (özellikle kola gibi meşrubatlar) azaltın, hatta sıfırlayın. Aşırı kafein tüketiminin selülite neden olabileceğini unutmayın.

5. Nefes egzersizleri yapın. Doğru nefes alımının sağlık konusundaki önemi büyük, unutmayın.

6. Tam tahıl ekmeği, tam tahıl makarna, bulgur gibi alternatifleri ölçülü bir şekilde tercih ederken glisemik indeksi yüksek olan beyaz ekmek, beyaz undan makarna, beyaz pirinç gibi alternatiflerden de mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın.

7. Rafine şekeri ve rafine şekerle hazırlanmış tüm tatlı alternatiflerini de hayatınızdan çıkarın. Bunun sonucunda kendinizi hem bedenen hem de ruhen çok daha sağlıklı ve zinde hissettiğinizin farkına varacaksınız.

Hepimiz için sevgi ve güzelliklerle dopdolu bir yaz olması dileğiyle… Sevgiyle kalın…

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>