Diyet Başarısına Giden Altın Yol

Diyet Başarısına Giden Altın Yol

Diyette başarılı olmayı herkes ister fakat birçok kişi de ne yazık ki bu süreci final çizgisine ulaştırma konusunda bir türlü başarılı olamaz. Peki sağlıklı ve başarılı bir diyet sürecinin yapıtaşları neler olabilir dersiniz? Gelin bu yazımızda hep birlikte diyet başarısının vazgeçilmezlerini inceleyelim…

İlk etapta diyetisyenin rehberliğine yüzde yüz uyarak  diyetisyenin hazırladığı diyete uymanın ne kadar da önemli olduğunun altını çizmek gerekiyor. Aksi takdirde diyette uzun vadeli bir başarı sağlamak imkansızdır. Unutmayın, diyet sürecinde diyetisyenin uyguladığı sisteme sadık kalmak ve diyetisyenle doğru bir işbirliği içerisinde olmak çok önemlidir. 

blueberries 1576409

1. Diyetisyeni Dinlemek, Listeye Uymak
İlk etapta diyetisyenin rehberliğine yüzde yüz uyarak  diyetisyenin hazırladığı diyete uymanın ne kadar da önemli olduğunun altını çizmek gerekiyor. Aksi takdirde diyette uzun vadeli bir başarı sağlamak imkansızdır. Unutmayın, diyet sürecinde diyetisyenin uyguladığı sisteme sadık kalmak ve diyetisyenle doğru bir işbirliği içerisinde olmak çok önemlidir.

2. Zihinsel Olarak Hazır Olmak
Tabii ki  zihinsel olarak diyet sürecine hazır olmak ve bu konuda zihni kontrol altında tutabilmek de çok önemli. Aksi takdirde diyette de başarısızlık ne yazık ki kaçınılmaz oluyor… Türlü bahaneler ve anlık üzüntüler veya dengesizlikler ne yazık ki bugüne kadar bizi istediğimiz noktaya getirebilmiş değiller. Bu sebeple belki de artık daha farklı bir şey deneyerek zihne ve yaşamın sunduğu negatif senaryolara kendimizi teslim etmeden kendi kontrolümüzü yalnızca kendi ellerimizde tutmayı deneyerek ilerlemeyi seçmemiz gerekiyor. Bu da ilk etapta zihnimizi kontrol altında tutmak ve onun türlü vıdı vıdılarına teslim olmamakta yatıyor. 

3. Motivasyon Ve Kararlılık
Tabii ki yüksek motivasyon ve kararlılığın da diyet sürecindeki önemi büyük. Aslında bunlar da zihnimizi ne kadar kontrol altında tutabildiğimizle ilgili… Eğer diyet sürecinde yeterli motivasyona ve kararlılığa sahip değilsek diyetten vazgeçme riskimiz de bir o kadar yüksek oluyor… 

4. Hedefe Kilitlenmek
Yaşamda ne olursa olsun başarmak istediğimiz noktayı yani hedefimizi aklımıza getirdiğimiz anda düşen motivasyonumuzu ve kaybolan kararlılığımızı bir anda yaşam alanımıza yeniden güçlü bir şekilde dahil etmemiz mümkün. Bu nedenle diyet sürecinde de  hedefe odaklı kalabilmek ve hedefimizden de bir an olsun vazgeçmemek çok önemli. 

5. Diyete Yatırım Yapmak
Diyet sürecine yatırım yapmak yani zaman ayırmak da çok önemli. Örneğin market alışverişleri, yemek hazırlama konusunda organize olabilmek, spora vakit ayırmak vb. faktörler diyet sürecinde de büyük önem teşkil ediyor. Aslında diyet sürecinde yaşamımıza entegre etmemiz gerekenler sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürebilmemiz adına olmazsa olmazlar arasında yer alan noktalar… Eğer kendine ve sağlığına değer veren biriysek diyette olalım ya da olmayalım bu saymış olduğumuz noktalara tüm yaşamımız boyunca zaten dikkat ediyor olmalıyız. Tabii diyet döneminde bahsettiğimiz bu noktalara bir nebze daha fazla dikkat göstermemiz de gerekebiliyor. 

6. Sağlıklı Gıdalar In, Sağlıksız Gıdalar Out
Evimizde bu süreç dahilinde ‘misafir gelebilir’ düşüncesiyle de dahi olsa cipslere, çikolatalara ve türlü atıştırmalık ve meşrubatlara da yer vermemek gerekiyor. Unutmayın ki hepimizin motivasyonunun kırıldığı ya da modumuzun düştüğü anlar olabilir ve bu anlarda yiyecekleri de ne yazık ki en yakın dostumuz gibi görebiliriz. Özellikle de bu dostluk konusunda en fazla tercih edebileceğimiz alternatifler de ne yazık ki bu tür atıştırmalıklar olabiliyor… 

7. İçsel Denge
Bu süreci ceza ya da haksızlık süreci gibi algılamak yerine süreç dahilinde mutluluk ve huzurla yola devam edebilmeyi başarmamız gerekiyor. Kısacası bu sürecin geçici bir süreç olduğunu ve yaşam yolumuzdaki bir kesitten ibaret olduğunu varsaymamız şart. Aksi durumda içsel bütünlüğümüzü yitirmemiz ve dolayısıyla da biraz evvel bahsetmiş olduğumuz motivasyon ve kararlılığımızı da yoketmemiz mümkün olabilir. Bu sürece de bardağın dolu tarafından bakmayı bilerek ve ‘acaba bana kişisel ve ruhsal gelişimim konusunda diyet süreci ne gibi faydalar sağlayacak?’ merağıyla ilerlemeyi seçmek çok daha sağlıklı olacak ve günün sonunda da kesinlikle bize altın kupayı kazandıracaktır.

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>