İlişkide ki 10 temel güvenlik kuralı!

İlişkide ki 10 temel güvenlik kuralı!

Merhaba sevgili En Moda okurları. Bu güne kadar yaşantımda edindiğim tecrübelerim, gözlemlerim ve tanık olduğum durumları ele alarak hazırladığım ve bundan sonra her sayıda sizlere bazı nacizane önerilerde bulunacağım sayfama hoşgeldiniz. Bu sayıda ele aldığım konu ilişkiler ve ilişkilerde yapılan bazı hatalar. 

İnsan ilişkilerine verilen değerin git gide azaldığı, alternatiflerin ise tam aksine çoğaldığı şu teknoloji çağında ilişkilerimize sahip çıkma adına yapılabilecek bazı güvenlik kurallarına deyindim. Etrafıma baktığım zaman gördüğüm manzara pek de iç açıcı değil. Aldatan – aldatılan, mutlu olmadığı halde birlikte olan, şu veya bu sebepten beraberliğini sürdümeye çalışan kişiler ilişkisini gizli yaşamayı tercih eder. Peki neden mutsuz olduğumuz bir şeyi sürdürürüz ki? Aşk, sevgi insanların hayatını anlam katan, onlara özellikle bu soğuk aylarda baharı yaşatan özel duygular. Bunları gönüllerinden geldiğince yaşamak yerine neden saklamaları gerektiğini soran kişilerin olduğunu duyar gibiyim! Aşk hayatını genel olarak sosyal medyada paylaşmayı ve aşkını ilan etmeyi seven bir millet olduğumuz ortada! Birlikte olmalarına rağmen aşkını haykıramayan kişilere rastlamışsınızdır. Bu kişiler kimi zaman aşkını korumak için, kimi zaman yasak aşk yaşadığı için! Veya sadece toplumsal baskılardan çekinceleri olduğu için ilişkisini saklama ihtiyacı hissedebiliyor. Kimisi bunun adına ilişkiyi koruma diyebiliyor. Bilerek veya bilmeden yapılan bu güvenlik önlemleri kimi zaman ilişkinin ömrünü artırabiliyor. İlişkiye sahip çıkmak güzel, ilişki için savaşmak da güzel fakat kimi zaman bu savaşı verirken kendimizden fazla ödün verip yıpranabiliyoruz. Bunun sınırını iyi korumak lazım ki iki tarafta ilişkiden payına düşen mutluluğu yakalayabilsin. Gelelim yeni tanışan kişilere... Tanışır tanışmaz bir telaş! Bunu daha çok kadınlar yapar 1 haftanın sonuda “Günaydın aşkım biz şimdi neyiz? Arkadaşlarına benden bahsettin mi? Benim kız/erkek arkadaşın olduğumu biliyorlar mı?” Bu kadar kısa sürelerde ilişkiyi bunlarla yormayın önce karşıdakini tanıyın sonra zaten olacak olanlar olur. Kıbrıs’ta kulaktan kulağa yayılan şehir efsanelerini bilmeyen yoktur. Kişilerin bir bireyi tanımadan arkasından atıp- tutması, kıskandığı için dedikodu yapması. -Mışlar ve -mişler ile hareket edebileceği bir toplum haline gelmenin ilişkilerde ortaya çıkarabileceği olumsuzlukları göz önüne alacak olursak! Emin olmadan ilişkinizi deşifre etmeyin. Yeni ilişkiye başlayanlar için tavsiye edebileceğim, deneyimlediğim ve karşıdan beklenilenler üzerine bazı tavsiyelerde bulunmak istedim.

1.Önce beraber olacağınız kişiyi kendiniz tanımayı deneyin, sonra kişilerden gelen yorumlara kulak asın.

2.Gelecek olan yorumlardan etkilenebilecek biriyseniz ilişkiniz güçlenmeden deşifre etmeyin.

3.Kısa süre birlikte olup da birbirini yeterince tanımayan çiftlerin, ilişkilerini ulu orta yaşamaları pek sağlıklı değil. Küçücük bir toplumdayız!

4.Emin olmadığınız ilişkiye zaman tanıyın! Zamanla kişinin doğru olup olmadığından emin olursunuz.

5.İlişkiye beklentilerle başlamayın.

6.Özellikle kadınların en büyük hedefi olan evlilik, üzgünüm ama biraz zaman alacaktır.

7.Hedef odaklı yaşamayın. Akışına bırakın içinden geldiği zaman sana seni seviyorum desin.

8.Sadece partnerinizle değil başka kişilerle de vakit geçir. Birbirinizi özleyin.

9.İşine saygı duyman çok önemli, sonuçta tanıştığında da bu işi yapıyordu.

10.Gereksiz kıskançlıklar ve baskı ilişkinin en büyük düşmanıdır. Kendine güven kimse senden daha iyi değil.

 

Özer Akkeleş

En Moda Dergisi

Genel Yayın Yönetmeni

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

 

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>