Pressoterapi̇ ve Bölgesel İncelme

Pressoterapi̇ ve Bölgesel İncelme

Bölgesel zayıflama yöntemlerinin tümü aslında o bölgedeki yağ hücrelerinin büzüştürülerek, parçalanarak veya eritilerek o bölgeden uzaklaştırılması esasına dayanır. Bu işlemlerden herhangi biri uygulandıktan sonra da diyet ve spor yapılması, parçalanmış yağ hücrelerinin o bölgelerden atılmasını kolaylaştırdıkları için hastalara mutlaka önerilmelidir. Bu tavsiyeye uyan hastalarda tedavi başarısı çok artar. İdeal olanı, bölgesel yağlanma problemi olan hastanın diyet ve spor ile vücudunu şekillendirmesi, kalan yağlanmaların da uzman doktorunun önerisiyle doğru metod seçilerek o bölgeye uygulanmasıdır.

Pressoterapi  Nedir?
Pressoterapi (Lenf Drenaj), göğüs bölgesinden ayaklara kadar kişinin tüm vücudu saran bir hava tulumu ile uygulanan ve özel programlara göre belirlenmiş basınç yoluyla vücuttaki lenf akımını ve kan dolaşımını arttıran bir masaj yöntemidir. Özellikle Karboksiterapi, Mezoterapi  ile Lipoliz gibi bölgesel incelme ve selülit tedavileri ile birlikte uygulandığında tedavilerin başarı oranını arttırmaktadır.

 DSC 0581

Pressoterapi Uygulaması Nasıl Gerçekleştirilir?
Kişinin beklentileri doğrultusunda Pressoterapi (Lenf Drenaj) uygulamasının planı belirlenir. Kişiye , göğüs bölgesinden ayaklarına kadar tüm vücudunu saran Pressoterapi hava tulumu giydirilir. Farklı bölümlerden oluşan hava tulumunun belli bir sıra ile şişip inen kontrollü ve ritmik hareket mekanizması ile tedaviyi sağlayan basınç terapisi vücuda sağlanır.
Pressoterapi  Uygulamasından Hangi Alanlarda Fayda Sağlanır?
Pressoterapi (Lenf Drenaj);
•Vücutta birikmiş olan ödemin giderilmesi,
•Vücutta birikmiş olan toksinlerin atılması,
•Bölgesel incelme,
•Vücut sıkılaştırma,
•Selülit tedavisi,
•Kan dolaşımının artmasına bağlı olarak cilde canlılık kazandırılması,gibi alanlarda fayda sağlayan bir yöntem olarak kullanılmaktadır.
Pressoterapi  Uygulaması Ne Kadar Sürer ve Kaç Kere Yapılır?
Pressoterapi  uygulaması tedavinin amacına bağlı olarak, ortalama 20 – 30 dakika arasında sürer. Bu açıdan pratik ve öğle molasında bile gerçekleştirilebilir bu yöntem sonrası kişi gündelik hayatına geri dönebilir.İstenilen sonuçlara ulaşmak için haftada 1 veya 2 kez olmak üzere en az 6 seans uygulama yapılması önerilmektedir.
Pressoterapi Acı Veren Bir Uygulama mıdır?
Pressoterapi  acı veya ağrı veren bir uygulama değildir. Aksine, kişilere  yorgunluk atıcı, sakinleştirici ve rahatlatıcı bir masaj hissi vermektedir.

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>