Pratik Yaz Makyajı

Pratik Yaz Makyajı

Merhaba değerli “EN MODA” okurları bu yazımızda yine sizlere kendi deneyimlerimle elde ettiğim uygulaması kolay, makyaj tüyoları, saç trendleri ve saç bakımı ile ilgili bilgiler vereceğim. Hepinizin de bildiği gibi ‘makyaj’ siz kadınların, gerek günlük hayatlarında gerekse gece hayatlarında hazırlanma aşamasında en çok vakit harcadığınız durumlardan biri ve tartışılmaz ki eşleriniz de bu durumdan çok şikayetçi o yüzden gelin birlikte nasıl pratik, doğal ve doğru makyaj yapabliriz öğrenelim.
Gündüz makyajı, sabahın erken saatlerinde bir gözümüz açık diğer gözümüz halen ne olup bittiğini kavrayamadan kendimizi aynanın karşısına atarak elimize geleni yüzümüze sürmek ile başlanan bir işlem. Hatta çoğu zaman devamı arabada geliyordur. Evet şimdi doğru ürünler kullanarak güzel görünmemizi sağlayacak pratik makyajımızı yapmaya başlayalım.
İhtiyacımız olan malzemeler:
•Kısa tüylü fondöten fırçası,
•Allık fırçası,
•Kısa ve yumuşak tüylü far fırçası
Şimdi sıra ürünler de;
•Her sabah düzenli olarak kullandığımız nemlendiriciniz,
•Hem güneş koruyucu hem de fondöten görevi gören BB Krem (marka o kadar da önemli değil),
•Transparan pudra,
•Güzel kaygan koyu kahve tonlarında bir göz kalemi,
•Rimel,
•Bronz bir allık,
•Kıyafet kombininize uygun tercih edeceğiniz ruj.
Sıra tüm bu ürünleri nasıl uygulayacağımıza geldi.. Cildimizi güzelce nemlendiriyoruz üzerine ten renginize uygun BB Kreminizi tüm yüze eşit şekilde dağıtarak sürüyorsunuz. Biz ada insanları genel olarak buğday tenli olduğumuz için medium (orta ton) olanını almanızı tavsiye ediyorum. Bu işlemler minimum 2 dk sürecektir. Hemen üzerine BB Kreminizi sabitlemek, kalıcılığını artırmak ve gün boyu makyajınızın taze kalmasını sağlamak için transparan pudranızı yüzünüzün her yerine sürüyorsunuz. Daha sonra koyu kahve göz kalemimizi alıp göz kapağımız yarı açık yarı kapalı şekilde göz kapağımızın dışarısından göz pınarımıza kadar ince bir cizgi halinde sürüyoruz, bu işlemi de bitirdikten sonra hem kalemin o keskin görüntüsünü yumuşatmak hem de buğulu bir bakış sağlamak için elimize kısa ve yumuşak tüylü fırçamızı alıp dıştan içe yumuşak darbeler ile göz kalamini göz kapağınıza dağıtıyorsunuz. Fırçanızda kalan kalıntıları da gözümüzün altına sürüp gözünüze de derinlik katıyoruz ve gözlerde son işlem rimel, böylelikle göz makyajınız bitti. Hemen elinize allık fırçanızı alıp bronz bir allık ve açık tonlarda bir ruj ile makyajınızı bitiriyorsunuz. Başta kısa diye anlattığım bu işlermleri uzun uzun anlatmış olabilirim ama emin olun ki tüm bu işlemler sadece 15 dakikanızı alacaktır. Gününüzün güzel geçmesi sizin elinizde, aynada kendinizi güzel gördüğünüz zaman tüm gün pozitif enerjiniz fark edilecektir.
Gülümsemeyi Unutmayalım....

Şimdi sizlere birazda bu yılın trend saç renklerinden ve modellerinden bahsedeyim. Başımızı hangi yana çevirsek ombre yapılmış yada yapmaya çalışılmış saçlara rastlıyoruz. Öncelikle gelin bu ombre işine geçici olarak ara verelim. Bu yıl doğal, düz boyanmış renkler çok trend, bu renklere örnek verecek olursak bu soğuk havalarda içimiz ısıtacak ışıltılı bitter kahveler, koyu bakır kahveler… Ha yok ben küllü renklerden vazgeçmem diyorsanız da koyu küllü kumralları saçlarınıza uygulaya bilirsiniz. Saçlarınızın rengini değiştik e daha da bakımlı görünmeleri için güzel bir de kesime ihtiyaç vardır. Saçlarımızı kestirmekten korkmayalım tabi bunu söylemekten kastım saçlarınızdaki hasarlı bölgelerin kesiminden bahsediyorum eğer saç uçlarımız sağlıklı ise kullandığımız tüm ürünler saçımızın sağlığı için daha da etkili olacaktır. Marifet uzun saça sahip olmak değil sağlıklı ve ışıl ışıl saçlara sahip olmaktır. Kesim modeli olarak bu yıl genellikle bir boy düz modeller ya da arkalar düz kesim önlerde hafif hareketler olan modeller çok trend.

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>