2023'teki en trend 7 dekorasyon önerisi!

2023'teki en trend 7 dekorasyon önerisi!

1-Sürdürülebilir Eşyalar -

Sürdürülebilirlik günümüzün en önemli konularından biri. Bunu gerek tekstil konusunda gerekse dekorasyon trendleri arasında bu yıl gördük. Peki, bu doğrultuda ev dekorasyonunda neler yapabilirsiniz?

* Vintage mobilyaların moda olması tam da bununla ilgili! Yeni mobilyalar ya da dekoratif ürünler almaktansa 2. el ürünleri almayı ve yenilemeyi düşünebilirsiniz.

* Eski mobilyalarınızı atmak yerine kendin yap uygulamaları sayesinde onlara yepyeni bir görünüm kazandırabilirsiniz.

2-Mikro lüks görüntü-

 Altın rengi musluklar, altın rengi çerçeveler ya da çerçevelere sahip aynalar, mermerler veya mermer dekoratif objeler…Mikro lüksü nerede değerlendireceğiniz tamamen size kalmış. Ayrıca mor, beyaz, krem rengi, sarı, mavi, yeşil, pembe gibi renkleri de bu trendle birlikte değerlendirebilirsiniz.

ini kols

3- Enerjik ve Eğlenceli Bir Renk Paletini Orantlı kullanmak-

Gelelim 2023’ün moda renklerine! Ev dekorasyonu konusunda pek çok iç mimar ve kuruluşa göre bu senenin renklerinden biri kesinlikle açık mor ve pembe rengi. Buna ek olarak koyu mavi, kırmızı, kahverengi tonları, adaçayı yeşili, lacivert, mint yeşili ve beyazıda kullanabilirsiniz. Açık ve koyu gri tonlarına yaşam alanlarında hâlâ yer olsa da bu renkler, geçtiğimiz seneki kadar popüler değil.

4-Evinizi Bitkilerle Donatın -

En trend ev dekorasyonu fikirlerinden bahsederken doğal etkilerden bahsetmemek olmaz. Bu sene de yaşam alanlarında bitkilere bol bol yer var. Eğer “Bitkilere bakma konusunda pek iyi değilim.” diyenlerdenseniz hiç üzülmeyin. Bir çok bitkinin yapay olanı zaten satış noktalarında. Yapay olanları evimizi ve hayatımızı kolaylaştırıyor. Bitkilere seramik vazolarda ya da hasır saksılarda yer verebilirsiniz. Yada evde kendiniz dekorasyona göre renk seçip vazo veya saksıları boyayabilirsiniz.

5-Dairesel formlu tasarımlar çok trend! -

Kıvrımlı formlar, sütun bacaklar, boğum boğum veya dairesel formlu tasarımlar girdikleri mekana pozitif titreşimler yayarken mutluluk katsayısını yükselttiği araştırmalara göre kanıtlanmıştır. Tasarımcılar 2023 koleksiyonlarında eserlerini yuvarlak formda şekillendirmeye devam ediyorlar. “Curvalicious” ismi de verilen bu trendin stil kodlarında grafik desenler ve çarpıcı renkler başta geliyor.

6- ‘Cozy dokunuşlar’ -

Belki de hiçbir zaman eskimeyen, etkisini yitirmeyen ve her eve uygun olmasının yanı sıra çok da sevilen ‘cozy’ dokunuşlar, 2023 yılında da varlığını sürdürmeye devam edecek. Sıcak, samimi, rahat ve konforlu detaylar, yumuşak detaylar, iyi hissettiren çizgiler iç mekanlarda baskın olacak. Dilerseniz siz de Eye Of The Heart Koleksiyonumdan tüylü, püsküllü yastıklardan sıcak renkli battaniyelere, koltuk şallarından el işi duvar süslerine kadar yaşam alanlarınızın havasını ısıtacak eklemeler yapabilirsiniz.

7- “Art Deco” Yükselişte-

1920’li yılların mimarisinde görülen Art Deco adlı sanat akımının gelecek sene dekorasyonda sık sık yansımalarını göreceğiz. Fransa’da doğan bu avangart sanat akımı, simetrik desenlere ve metalik detaylara sık sık yer veriyor.

8- Dikkat Çekici Bir Duvar Dekorasyonu-

* Dikkat çekici duvarlar, 2023 dekorasyon fikirlerinin en gözde trendlerinden biri olacak gibi duruyor. Büyük desenli, canlı renklerin hüküm sürdüğü duvar kağıtlarını bu yıl çokça görebiliriz.

* Bu yıl duvarlarda renkli aydınlatma ürünlerinin yılı! Duvarlarınızda apliklere yer vererek 2023 ev tasarımı trendlerinden birini hayata geçirebilirsiniz. Özellikle heykele benzeyen ya da altın rengi detayların bulunduğu aydınlatma ürünlerine öncelik verebilirsiniz. Benim gibi sıradışı renkli ve şık bir dekorasyon tercih etmek istersenizde Eye Of The Heart Koleksiyonundan püsküllü kadife aydınlatmalardan seçebilirsiniz

Gelelim o çok sevdiğiniz ENMODA BUSİNESS AWARD 2022 ENMODA köşesine…

Hem modern, hem eski tarz bir chester ile birlikte kendi tasarımlarımın yer aldığı büyülü bir köşe olmuştu. Püsküllü tasarımlar ile şıklığı renkli ve kadife kumaşlar ile gecenin büyüsünü sizlere yansıttığım için çok mutluyum! Geceye özel tasarladığım ENMODA teddy kırlentler dekorasyonda 2022-2023 trendi olan hem şık hemde renkli olunabilirliğin bir göstergesiydi!

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>