Bikini 2018 NAC Dünya Şampiyonu Aysu Dursun

Bikini 2018 NAC Dünya Şampiyonu Aysu Dursun

29 Nisan 2018’de KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonada Gençler Bikini Fitness Şampiyonu olan Aysu Dursun bu yarışmanın hemen ardından hız kesmeden 2 Haziran’da Dünya Şampiyonluğu için Filipinler’de 2018 NAC Univers de yarıştı. Ve KKTC’nin 6 yıldır katıldığı NAC Dünya şampiyonasında ülkemizin ilk kez Dünya  Şampiyonluğu kazanan sporcusu oldu. Aysu'yu tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

aysu1

D.Y: KKTC Halter ve Vücut geliştirme Federasyonu tarafından düzenlenen yarışmada kazandığın şampiyonluğun hemen ardından NAC Dünya şampiyonasında ülkemize ilk kez Dünya Şampiyonluğu kazandıran sporcu oldun. Başarından dolayı seni tebrik ediyorum. Peki Şampiyon olmayı bekliyor muydun o an neler hissettin?
A.D: Öncelikle teşekkür ederim, evet bekliyordum ama bu bir yarış ve her yarışmacı gibi bende biraz tedirgin oldum. Benim için o an gerçekten her şeye bedeldi. 

D.Y: Yarışmaya nasıl hazırlandın biraz bu süreçten bahseder misin? 
A.D: Aslında bu süreç benim için yeni değil, daha önce de yarışlara katıldım. 2017’de KKTC Bikini Şampiyonu ve 2018’de Türkiye Bikini 2.si oldum. Anlayacağınız uzun zamandır yoğun bir temponun içindeyim. Ama yine de hiç kolay olmadı tabi ki, zaman zaman pes etmek istedim ama pes etmedim. Başarmak için bazı şeylerden fedakârlık yapmam gerektiğini öğrendim ve hedefime odaklandım. 

aysu.dursun

D.Y: Seni başarıya götürdüğüne inandığın kendine özgü yöntemlerin var mı?
A.D: Benim bu konu ile ilgili tek felsefem var, eğer istiyorsan ne gerekirse yapacaksın. Bu felsefemi de hayatımda uyguluyorum. Beni başarıya bu isteğin ve disiplinin götürdüğüne inanıyorum.

D.Y: Bu süreçte motivasyonunu yüksek tutan şeyler nelerdi?
A.D: En başından beri kazanacağım anı hayal etmek benim gerçekten motivasyonumu yüksekte tutan şeylerden biriydi. 

D.Y: Peki bu sporu bayanlara neden tavsiye edersin? Bayan olmanın avantajları ve dezavantajları hakkında neler söylemek istersin?
A.D: Güzel ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak isteyen tüm bayanlara, fitness ile tanışmamışlarsa bir an önce tanışmalarını tavsiye ediyorum. Bence fitness en etkili ve en keyifli spor dallarından biri. Tabi ki bayan olmanın dezavantaj sayılabileceği birkaç şey var, mesela erkeklik hormonumuz düşük olduğu için erkekler kadar hızlı gelişim kaydedemiyoruz ama yine de bu bir engel değil.

aysu2

D.Y: Tekrar yarışlara katılmayı düşünüyor musun?
A.D: Evet düşünüyorum hatta şu ana kadar yarıştığım yarışmalar daha başlangıç, ileriye dönük çok planım var yavaş yavaş gerçekleştirmeyi düşünüyorum. 

D.Y: Okurlarımızı motive etmek adına neler söylemek istersin?
A.D: “Kolay olmayacak ama kesinlikle değecek.” Bu söz bence hayatın her alanında geçerli. İşin sırrı pes etmemekte. Bir şeyler başarmak istiyorsanız gerçekten emek vermek zorundasınız. Her zaman kendinize inanın ve güvenin. Kendi kendinizin umudu olun.

Röportaj: Didem Yılmaz

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>