Hedeflerine Emin Adımlarla İlerleyen Cemre Berkalp

Hedeflerine Emin Adımlarla İlerleyen Cemre Berkalp

29 Nisan 2018’de Milli Takım seçmelerinin yapıldığı şampiyona gerçekleştirildi. KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu tarafından düzenlenen yarışmada Gençler Bikini Fitness Şampiyonu Aysu Dursun olurken ikinciliği Cemre Berkalp aldı. Genç sporcularımız bu zorlu yolda hırslı, azimli ve kararlı olduklarını bir kez  daha gösterdiler. Sporcularımızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

IMG 6259

D.Y: Bu senin deneyimlediğin ilk yarışma olmasına rağmen ikincilik elde ettin başarından dolayı seni tebrik ederim. İkinci olduğunu öğrendiğin an neler hissettin?
C.B: Teşekkür ederim. Sonucun açıklandığı an hem mutlu oldum hem de ister istemez biraz buruk hissettim. Sonucun açıklanmasını birinci gelen arkadaşım Aysu’yla el ele tutuşarak bekledik. Çok yoğun duygularla dolu ve unutulmaz bir andı bu benim için. 

D.Y: Peki yarışmaya hazırlanma sürecin nasıl geçti?
C.B: Yarışmaya çok yoğun çalışarak hazırlandım. İstanbul’da okuduğum için hem okul hem oradaki sorumluluklarım hem de yarışma temposu epey yorucuydu benim için ancak yaşadığım her zorluk beni hedeflerime ulaşma yolunda daha fazla kamçılayıp hırslandırdı. 

D.Y: Nasıl bir beslenme programı uyguladın?
C.B: Düşük karbonhidratlı, vücudumun ihtiyacı kadar gerekli proteinli bir beslenme uyguluyorum. Bunun yanında bolca su tüketip ödem attırıcı yeşillikler tüketiyorum.

D.Y: Bu zorlu süreçte motivasyonunu yüksek tutabilmek adına sana kimler destek oldu?
C.B: Motivasyonum yarışma hazırlığının verdiği stresten dolayı oldukça gel-git yaşadı. Motivasyonum her düştüğünde başta hocalarım ve yakın birkaç arkadaşım sayesinde kendimi toparladım. Onların bana sağladığı desteğin üzerimde büyük etkisi var. 

PSX 20180510 130321

D.Y: Bu sporda bayan olmanın avantajları ve dezavantajları hakkında neler söylemek istersin?
C.B: Sadece fiziksel değil aynı zamanda da mental olarak kendinizi güçlü hissetmeniz, düzenli bir hayat, sağlıklı ve fit bir beden, kendi kendini inşaa etmenin verdiği tarifi olmayan mutluluk için bu sporu tüm bayanlara tavsiye ediyorum. Dezavantaj olarak söyleyebileceğim tek şey; toplumumuzun bu sporu yapan bayanlara olan yanlış bakış açısı. Yüksek oranda bu algı günümüzde kırılmış durumda ancak ne yazık ki hala bu mantalitede olan insanlar var. 

D.Y: İlerisi için planların neler?
C.B: Planlarım arasında bu yolda ilerleyip müsabık bir sporcu olmak var. Yurtdışına açılıp kendimi her adımda geliştirip başarılı bir sporcu olmak istiyorum.

D.Y: Bu sporu yapmak isteyen bayanları motive etmek adına neler söylemek istersin?
C.B: Vücudunuzu sevin ve ona hak ettiği değeri verin. Bedeniniz güzelleştikçe bu ruh halinize de yansıyacak ve aldığınız her nefeste kendinizi sevebilmenin verdiği huzur içinize kuşatacak.

Röportaj: Didem Yılmaz

PSX 20180510 130355

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>