Yılın en görkemli ödülleri dün akşam sahiplerini buldu.

Yılın en görkemli ödülleri dün akşam sahiplerini buldu.

2024 Oscarları gerçekten unutulmaz bir geceydi, hani derler ya, yıldızlar geçidi gibiydi. Hollywood'un en parlak yıldızları, Dolby Tiyatrosu'nda bir araya geldi, ve bu geceye Jimmy Kimmel eğlenceli sunumuyla renk kattı. Hani o klasik Oscar gecesi havası vardır ya, işte tam da öyle bir geceydi [oai_citation:1,Oscar ödülleri ne zaman verilecek? Oscar adayı filmler, yönetmenler ve oyuncular belli oldu | TGRT Haber](https://www.tgrthaber.com.tr/aktuel/oscar-odulleri-ne-zaman-verilecek-oscar-adayi-filmler-yonetmenler-ve-oyuncular-belli-2926719).

"Oppenheimer" ve "Poor Things" filmleri adeta gecenin yıldızlarıydı. "Oppenheimer," bir sürü dalda aday gösterilmiş ve birçoğunu kazanmıştı. Özellikle film müziğiyle dikkat çekti, Ludwig Göransson'ın muhteşem bestesiyle En İyi Orijinal Film Müziği ödülünü kucakladı. "Poor Things" ise saç-makyaj, prodüksiyon tasarımı gibi alanlarda öne çıktı [oai_citation:2,2024 | Oscars.org | Academy of Motion Picture Arts and Sciences](https://www.oscars.org/oscars/ceremonies/2024).

Christopher Nolan, "Oppenheimer" ile En İyi Yönetmen ödülünü alarak, "Adam yapmış!" dedirtti. Bir yandan da "The Zone of Interest," En İyi Yabancı Film ödülünü alarak, "Biz de varız!" dedi [oai_citation:3,2024 | Oscars.org | Academy of Motion Picture Arts and Sciences](https://www.oscars.org/oscars/ceremonies/2024) [oai_citation:4,2024 Oscar Adayları Açıklandı - HarpersBazaar](https://www.harpersbazaar.com.tr/lifestyle/2024/01/24/2024-oscar-adaylari-aciklandi).

Billie Eilish ve Finneas O'Connell, "Barbie" filmi için yaptıkları "What Was I Made For?" şarkısıyla En İyi Orijinal Şarkı ödülünü aldılar. Bu ikili gerçekten bu işi biliyor [oai_citation:5,2024 | Oscars.org | Academy of Motion Picture Arts and Sciences](https://www.oscars.org/oscars/ceremonies/2024).

Animasyon tarafında "WAR IS OVER! Inspired by the Music of John & Yoko," En İyi Kısa Animasyon Filmi ödülüyle, animasyonun gücünü bir kez daha gösterdi [oai_citation:6,2024 | Oscars.org | Academy of Motion Picture Arts and Sciences](https://www.oscars.org/oscars/ceremonies/2024).

Bu gece, her zamanki gibi, sinema dünyasının ne kadar renkli ve çeşitli olduğunu kutladı. Kazananlar, adaylar ve hatta törenin kendisi, sinema endüstrisinin nereye doğru gittiğine dair ipuçları verdi. Herkes için, özellikle de sinema tutkunları için, unutulmaz anlarla dolu bir geceydi.

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>