Güzelliğinize Güzellik katacak Makyaj Tüyoları

Güzelliğinize Güzellik katacak Makyaj Tüyoları

Mutluluk öncelikle kendimize bakmak ile başlar, kendimizi sevmenin en önemli yolu ise aynaya baktığımız zaman kendimizi güzel görmektir. Siz güzel kadınlar için ben de elimden geldiği kadar yardımcı olup güzel ve doğru makyaj   yapmanın sırlarını anlatacağım.

Bu yazımızda biraz makyaj trendlerinden bahsedip ayrıca dudaklarımızı nasıl doğru boyayıp güzel göstere bileceği mizden bahsedeceğim.

Mat cildin hüküm sürdüğü onlarca yıldan sonra sağlıklı ışıltının yılı başlıyor! Sizlere ışıltılı ve aydınlık cilde kavuşmanız için yapmanız gereken bir kaç tüyodan bahsedeceğim.

1. Nemden mahrum kalmayın.

iyi bir makyaja giden yol cildi güzelce nemlendirmekten geçer malum, soğuk havalar geliyor ve cildimizin yaz aylarına göre daha çok nemlenmeye ihtiyacı vardır. Nemlendiriciyi cildimize tampon hareketlerle uygulamayı öneriyorum.

2. Aydınlatıcı bir bazla cildinizi hazırlayın 

Nemlendirici uygulayarak cildinizi beslediniz.şimdi sıra fondöteninizin daha pürüssüz ve kusursuz görünmesini sağlayacak makyaj bazında.ışıltılı bir baz seçtiğiniz taktirde cilt makyajınızın daha aydınlık ve sağlıklı görünmesi mümkün .

3. Işıltılı bir fondöten uygulayın.

cilt makayajının belki de en önemli adımına geldik.seçtiğiniz fondotenin dokusu kadar uygulama şekline de dikkat etmeniz şart. Şeffaf, ışıltılı, doğal duruşlu fondötenler yüzünüzü aydınlatmak için birebir.

Evet cildimizi nasıl ışıltılı göstereceğimizden birazda olsa bahsettik. Daha sonraki yazılarımda daha da detaylı şekilde sizleri bilgilendireceğim.

••Sonbahar - kış makyaj trendleri arasında bir diğer trend ise strobing ve kontürleme ön planda bulunuyor. Kontürleme yöntemi son zamanlarda  makyaj yapan herkesin uygulamaya çalıştığı bir yöntem. Diğer ismi ile de KİM’in makyajı ile de biliniyor. Yüzdeki sevmediğimiz bölgeleri küçültüp, gizleyip beğendiğimiz bölgeleri ise ön plana çıkarma yöntemidir. Strobing yöntemi ise yüzde ışığın doğal olarak vurduğu alanları aydınlatıcı yardımı ile güçlendirerek daha doğal, nemli ve aydınlık bir cilt görünümü elde edebilmektir..

Sizleri kısa kısa bilgilendirmeye devam ediyorum... 

••DUDAKLAR.... Bu sezon gösterişi seven kadınlar yaşadı.

Makyaj çantanızda ya da masanızda olmazsa olmaz bir kaç ruj rengini, bu renkleri nasıl kullanacağınızı dudaklarınızı nasıl daha dolgun ve pürüzsüz gösterebileceğinizi anlatacağım.sonbahar ve kışın o soğuk ve kasvetli havasında canlı renkler  mantıklı olacaktır. Parlak kırmızı renkler ve pembeler olmazsa olmazımız. Ama bu renkleri de kullanırken dikkat etmemiz gereken önemli bir husus yazın güneşine aldanıp bol bol güneşlenip bronzlaştıktan sonra bu renklerden kaçınmalyız  parlak kırmızı ve pembe tonlarını genellikle beyaz tenli kadınların kullanmsını öneriyorum.

••Mat ve koyu dudaklar: Etkileyici, çapıcı ve birazda gösteriş istiyorsanız koyu morlar ve bordoları tercih etmelisiniz.

Sıcak ama birazda iddalı olmam gerek diyorsanız kahvenin koyu tonlarını tercih etmelisiniz.

••Kısacası sonbahar ve kış dönemlerinde çantanızda ya da masanızdan morlar, kırmızılar,pembeler, koyu kahve tonları ve nüt renkleri eksik etmiyoruz. Trend olan renklerden bahsettik ama önemli olan bu renkleri doğru uygulayıp insanları etkileyebilmek. Dudaklarımızın güzel görünebilmesi için sizlere bir kaç minik ama çok etkili tüyo vereceğim. İşe öncelikle dudaklarımızı en yumaşak  diş fırçası ile fırçalamak ile başlayalım. 1dakika alt, 1 dakika da üst dudağımızı daireler çizerek fırçalayalım. Bu işlem dudaklarımızın pürüzsüz ve daha dolgun görünmesini sağlayacaktır. Sırası ile işlemimize devam edelim ve dudaklarımızı nasıl boyayacağınızı anlatayım. Yüzünüzde olduğu kadar dudaklarda da doğru bazı yaratmak çok önemli, fondöteninizi her zaman dudaklarınıza da uygulayın nötr renkli bazın üzerinde rujunuzun rengi daha da öne çıkacaktır,özellikle açık renklerde. İkinci önemli kural mutlaka rujumuzla aynı renk veya bir ton açık bir dudak kalemi alıp dudaklarınızın dış kenarlarını çizip dudak hattınızı belirleyin ve rujun daha kalıcı olması için dudağınızı kalem ile boyadıktan sonra rujunuzu sürün.

••Eğer rujunuz daha mat görünsün istiyorsanız transparan pudranıza  küçük bir fırçanızı batırıp hafif darbeler ile dudağınıza tampon yapınız,  bu işlem hem dudağınızı daha mat hem de rujunuzun daha kalıcı olmasını sağlayacaktır.

“Değerli kadınlar bu yazımız için benden bu kadar. Diğer yazılarımda sizlere bol bol tüyolar vereceğim.

Her kadın güzeldir. En güzel makyaj da gülmektir.”

 

Mehmet Kasapoğlu

Saç & Makyaj Uzmanı

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

 

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>