Tutku, Matem, Masumiyet

Tutku, Matem, Masumiyet

Merhaba ben Ferah :) Bu yazıdan itibaren bu köşede sizlerle olacağım. Doğanın bizlere armağanı renklerin, şekillerin, dokuların tasarıma dönüşümünden bahsedeceğim. Kimi zaman konu dışına çıkıp biraz gevezelik de yapabilirim :) 

Aynı zamanda muhteşem En Moda dergisinin de görsel tasarımcısıyım :)

İlgili konularla görüş düşünce ve merak edilenleri e-mail adresim aracılığıyla bana ulaştırabilirsiniz..

 

Gözümüzün gördüğü, ruhumuzun hissettiği doğanın bize bahşettiği o muhteşem renklerin anlamlarını biliyor musunuz? 

Renkler dedik… Renklerin hissettikleri dedik, ruhumuza dokunması dedik… Evet her rengin kendine has özellikleri  var..

Kırmızı aşktır, tutkudur! 

Bunun yanında öfke ve nefretin de rengidir kırmızı. 

Aynı zamanda açlık hissimizi arttıran da bir renktir. 

Ruhumuza veya bedenimize ne zaman dokunacağını o an ki ruh halimiz belirlemektedir aslında kırmızının…

Balonlar, kalpler, çiçekler, objeler, şarap…  

Kırmızı romantizm destekli olduğunda aşkı ve tutkuyu çağrıştırır.

Ancak öyle  de bir yer var ki aşktan çoğu zaman önde gelen :) AÇLIK!

Kırmızı; kan basıncını ve vücut ısısını harekete geçirmesi sebebiyle iştahımızın artmasına,  açlığımızı daha fazla hissedip yemeğe gömülüp kilo almamıza sebep olabiliyor :) 

Dikkat ettiyseniz büyük franchise fast food restaurantların logolarında kırmızıyı görmüşsünüzdür. Tabi ki iç mekanlarında da kırmızı renk yoğun olarak kullanılır. Duvarlarda olmasa bile genellikle masa, sandalye, tablo ve hatta personel üniformasında kırmızı renk kullanılır. Siz farketmesenizde bilinçaltınıza bir uyarı oluşuyor: “YE-YE-YE” :) Fast food restaurantlarından kendimizi alıkoyamama sebeplerden büyük çoğunluğu (en büyük suçlusu da diyebiliriz:) ) renk faktörüdür.

Naçizane önerim yatak odanızda kırmızıyı bolca fakat abartmadan kullanmanız. Mutfaklarınızda ve gün içerisinde  daha çok vakit geçirdiğiniz ortamlarda kırmızı renkten uzak durmanızdır. AŞK mühim, sağlıklı beslenme şart :)

Siyahın matemi, mateminin yanında zerafeti, zerafet ve güç!

Siyah hangisi? Siz hangi siyahsınız? Önemli olan da bu!

Siyah denilince ilk akla gelendir yas, matem, karamsarlık...

Ama gücün ve asaletin de rengidir. Doğada bulunmayan renktir siyah.

Işığı emen, ışığı yok eden yerler gözümüze siyah görünür. 

Ama siz hangisi olmak isterseniz o siyahsınızdır her zaman.

Siyah yalnızlık, gizem ve dengedir. Özgüven rengidir, aynı zamanda özgüvensizlik. Kullanım sebepleri kişiden kişiye değişim gösterir. Kimisi gücü vurgulamak ister kimisi de içine kapanıklığı. Siyah renk içerisinde hep en uç noktaları barındırır. İyi ile kötü - doğru ile yanlış gibi.. Önemli olan sizin hep güç ve özgüven ile bu rengi seçmiş olmanızdır :)

Eğer yaşam alanlarınızda siyah rengi kullanmak isterseniz kullanacağınız diğer eşya ya da objeler tamamiyle zıt renkler olmalı ve kontrast oluşturmalı.. Zıt renklerin beraber kullanımından doğacak büyülü atmosferde yaratıcılığınız da artar keyfiniz de...

Kırmızı dedik, siyah dedik;

Saflığın, temizliğin, masumiyetin rengi beyazdan bahsetmemek olur mu? OLMAZ! :)

Aslında bütün renkleri içerisinde barındırır beyaz. İlginçtir ki siyah renk matem rengi iken çinliler beyazı matem rengi olarak kabul ederler. Temizliğin, saflığın, masumiyetin yanında dert, sıkıntı, keder ifade eden bir renktir aynı zamanda beyaz! Belki de bu yüzden Çinliler için matem rengidir.

Beyaz sağlığında rengidir. Hastaneler, doktor önlükleri vb gibi sağlık alanında çoğunlukla beyaz kullanılmaktadır. Hatta bazı hastalıkların tedavileri içinde beyaz kullanıldığı da söylenir.

Aklınızda bulunsun istikrarlı ve güvenilir olarak algıda iz bırakmak isterseniz ilk görüşmelerinizde beyaz renk tercih edebilirsiniz. 

Tabi ki ilerleyen dönemlerinizde istikrarı ve güveni insanlara kaybettirmemeniz önemlidir.

Bembeyaz bir oda içerisinde kendiniz rahatsız da hissedebilirsiniz, huzurlu da.. Renkler etkileyicidir, ancak onlar ruh haline göre de şekillenip, sizin ruh halinize göre hisler yaratabilir.

Her insan bir renktir aslında ama önemli olan doğru  renk olmanız ve renginizi kaybetmemeniz. Renginiz hep mutluluk olsun.

Sevgiler :)

 

Ferah Bulut

Görsel Tasarım ve Sanat Yönetmeni

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

 

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>