Cilt Lekeleri İçin Doğal Maske Tarifleri

Cilt Lekeleri İçin Doğal Maske Tarifleri

İster açık ister koyu bir tene sahip olun, cilt lekeleri çok belirgin olmasalar bile rahatsız edicidir. Cildimizi temizlemek ve beslemek için yaptığımız onca şeyden sonra orada hala öylece durmaları, gözümüze çarptıkça bizi hoşnutsuz kılar. Hele bazı lekeler var ki, yüzümüzün en göze çarpan noktalarında sinir bozucu şekilde aynadan bize göz kırpar adeta.

Lekelerin başlıca oluşma nedeni güneş. Cilt tipiniz ve hassasiyetinize göre kısa veya uzun süreli, az veya çok güneşe maruz kalmak leke oluşumuna neden olur; ayrıca kırışmalara da. Yani önce güneşten sakınmak gerekiyor, hem de yalnızca yaz aylarında değil, yıl boyunca. Eğer çok açık renk ve hassas bir cildiniz varsa koruma faktörlü güneş kremlerini, güneşin varlığını hissettirdiği günlerin tümünde kullanmalısınız.

Hava soğuk ama yine de güneşli mi? Koruma faktörlü kreminizi sürmeden çıkmayın, ayrıca o kremi ellerinizin üstüne sürmeyi de unutmayın. Ayrıca fındık büyüklüğündeki koyu kahverengi lekeler, başka bir hastalığın habercisi olabileceğinden ilk yapmanız gereken bir cilt doktoruna başvurmak. Cildiniz leke ve yanı sıra ben oluşumuna çok meyilli ve hassas ise doğru şekilde bakımını ve korumasını yapmak için mutlaka bir dermatoloğa danışın. İhmaliniz, oldukça ciddi cilt sorunlarına neden olabilir.

Cilt lekeleri için doğal ve hesaplı ürünleri uygulayarak etkili sonuçlar kazanabilirsiniz. Gerçek şu ki; doğal maskeler hem sağlıklı hem de güvenilir sonuçlar kazandıracaktır. Peki lekeleri gidermede en etkili maske tarifleri nelerdir? Hangi doğal ürünlerle lekeler yok edilebilir?

Bal ve Tarçın Maskesi

 

Bal ve tarçın maskesi özellikle sivilceli ciltler için kullanılabilir. Balın anti bakteriyel olması sivilcenin başlıca nedeni olan bakteri birikimini önlüyor ve doğal antibiyotik etkisi oluşturuyor, tarçının mikropları temizleyici özelliği ise sivilcelerin daha hızlı iyileşmesine yardımcı oluyor. Bu maskeyi düzenli olarak kullanırsanız lekelerin hafiflediğini, cildinizin pürüzsüzleştiğini ve nemlendiğini göreceksiniz. İhtiyacınız olan malzemeler; 2 yemek kaşığı bal ve 1 çay kaşığı tarçın. Tarçınla balı iyice karıştırıp önceden yıkayıp temizlediğiniz ve kağıt havluyla kuruttuğunuz yüzünüze sürün. 10 dakika bekledikten sonra bol ılık suyla temizleyebilirsiniz.

Bal ve Limon Maskesi

 

Bal maskesini, daha doğrusu balın ev yapımı cilt maskelerinde sık sık kullanıldığını duymuşsunuzdur. Bunun başlıca nedeni balın çok etkili bir nemlendirici olması. Ayrıca cildi besleyen ve görünümünü geliştiren B vitaminleri bakımından da oldukça zengin. Bal ve limon maskesi düzenli kullanıldığında limonun asitli yapısıyla lekelerin görünümünü azaltırken balın iyileştirici yapısıyla cildin görünümünü geliştiriyor, limonun neden olabileceği kuruluğu gideriyor ve cildi besliyor. Ayrıca sivilceye yatkın bir cildiniz varsa ve balın anti bakteriyel özelliğinin cildi temizlediğini ve sivilce oluşumunu önlediğini hatırlatırım. Yapımı oldukça kolay bu maske için ihtiyacınız olan malzemeler 2 çay kaşığı bal (organik olursa çok daha iyi) ve 1 çay kaşığı limon.

Bal ve limonu karıştırdıktan sonra lekelerin bulunduğu bölgelere yoğunlaşarak tüm yüzünüze sürün. 20 dakika kadar cilde nüfuz etmesini bekledikten sonra bol ılık suyla yıkayın. Arzu ederseniz maske sonrası nemlendirici kullanabilirsiniz. Bu maskeyi hazırlarken dikkat edilmesi gereken nokta “cildim daha kısa sürede beyazlasın” diye gereğinden fazla limon kullanmamak. Çünkü limon cildi beyazlatırken aynı zamanda yağı alarak cildin kurumasına, kızarmasına ve tahriş olmasına neden olabilir.

Karpuz ve Pirinç Maskesi

 

Cilt lekeleri için güzel kokulu ve etkili bir çözüm arıyorsanız bu maskeyi denemenizi öneririm. Vakumlu bir kaba 2 yemek kaşığı tepeleme karpuz alın ve suyu çıkıncaya kadar ezin. Bu suya 1 yemek kaşığı pirinç ekleyin ve biraz karıştırın. Kabı sıkıca kapattıktan sonra 1 gece buzdolabında bekletin. Daha sonra mikserden geçirerek cildinize sürebileceğiniz kıvama getirin. Maskeyi yüzünüze uyguladıktan sonra 15 dakika bekleyin ve ılık suyla yıkayıp nemlendirici sürün. Karpuz peeling etkisiyle lekelerin görünümünü azaltırken pirinç cildi yatıştırır ve tıkanan gözenekleri açar.

Çilek ve Bal Maskesi

 

Cilt lekeleri için önerilen limon ve portakal yerine yine asitli yapısıyla cilt beyazlatıcı etkisi olan çileği kullanabilirsiniz. Portakal gibi salisik asit içeren çilek aynı zamanda gözenekleri derinlemesine temizleyerek sivilce oluşumunu azaltır, cildin daha pürüzsüz görünmesine katkıda bulunur. Bal ve çilek maskesi için 3-4 iyi yıkanmış taze çilek ve 2 çay kaşığı bal yeterli olacaktır. Önce çilekleri çatalla biraz ezin. Daha sonra balı ekleyip iyice karıştırın. Maskeyi yüzünüze sürdükten sonra 20 dakika bekleyin ve ılık suyla temizleyin. Kuruluğu gidermek için nemlendirici kullanın. Lekeler çoksa bu maskeyi 1 ay boyunca haftada 2 kez kullanabilirsiniz.

Portakal Kabuğuyla Peeling

 

Düzenli olarak peeling yapmak hem gözenekleri tıkayan, kırışıklıkları derinleştiren ölü cilt hücrelerinden kurtulmak için hem de lekelerin görünümünü hafifletmek için tavsiye ediliyor. Güzellik merkezlerinde yaptırabileceğiniz farklı peeling uygulamaları (lazer, kimyasal peeling) var ama eğer sabırlıysanız aynı etkiyi evde hazırlayabileceğiniz doğal maskelerle de yakalayabilirsiniz. Örneğin sitrik asit ve C vitamini bakımından zengin olan portakal kabuğuyla cildi yıpratmayan, aksine besleyen bir peeling maskesi hazırlamak mümkün. Bu maske için 2 portakalın kabuğunu olabilecek en küçük parçalar halinde rendeleyin. Daha sonra çatalın tersiyle az az su ekleyerek kabukları ezin. Hazırladığınız karışım sürülebilecek kıvamda olmalı. Su az gelirse biraz daha ekleyin ama bir anda tüm suyu dökmeyin çünkü o zaman çok gevşek oluyor ve yüze sürmesi zorlaşıyor. Karışımı tüm yüzünüze parmak uçlarınızla masaj yaparak, çok fazla bastırmadan dağıtın. 20-25 dakika bekledikten bol ılık suyla yıkayın ve iyi bir nemlendirici sürün.

 

 

 

 

Sirkeyle Lekeleri Giderme

 

Adından da anlaşılacağı gibi bu bir maske değil ama lekeler için oldukça etkili bir uygulama. 1 ölçek sirkeyi 1 ölçek iyi suyla inceltin. Bu suyu bir pamukla veya kulak temizleme çubuğuyla lekelerin üzerine sürün. 10 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayabilirsiniz. Elma sirkesini direkt olarak da, yani suyla inceltmeden de kullanabilirsiniz ama cildiniz hassassa tahriş edebilir. Daha güçlü bir formül için yarım çay kaşığı elma sirkesini yarım çay kaşığı limon veya portakal suyuyla karıştırıp aynı şekilde uygulayabilirsiniz. Her iki uygulamayı da gün içinde 2-3 kez tekrar edin. 3-4 hafta sonra lekelerin renginin açıldığını görebilirsiniz.

Cilt Lekeleri İçin Diğer Doğal Çözümler

 

  • 1 adet E vitamini kapsülünü kırın ve yatmadan direkt lekelerin üzerine sürün. Kulak

temizleme çubuğuna 2-3 damla Hint yağı damlatın ve lekelere sürün. Gün içinde 2-3 kez tekrarlayın. Lekelerin üzerine bir parça pamukla ayran sürün. Bunu lekeler hafifleyene kadar her gün tekrarlayın.

  • 1 avuç bezelyeyi haşladıktan sonra krem kıvamına gelinceye kadar ezin ve lekelere

sürün. Kuruduktan sonra ılık suyla yıkayın. 1 adet soğanı blenderdan geçirdikten sonra suyunu süzün ve bu suyu lekelere uygulayıp 30 dakika bekletin.

  • 2-3 yemek kaşığı çok ince kıyılmış maydanozu 2-3 damla limon suyu ve 2 çay

    kaşığı zerdeçalla kaırştırıp yüzünüze sürün. 20 dakika bekletin ve yıkayın.

  • Lekelerin üzerine ince ananas dilimleri koyun ve 10 dakika bekletin. Lekeler

    azalana kadar her gün tekrarlayın.

  • 1 küp esmer şekeri yarım limonun suyunda eritin ve bir parça pamukla lekeye sürün

    ve 30 dakika bekletin. Her gün tekrarlayın.

Lekeleri Önlemek İçin

 

  • Lekeleri çıktıktan sonra beyazlatmaya çalışmaktansa oluşumlarını önlemek her

    zaman daha kolay ve daha az vakit alan bir yöntem.

  • Cilt lekelerini önlemek için öncelikle güneşle aranıza mesafe koymalısınız. Güneşi

    seviyor olabilirsiniz ama cildinizin güneşle çok içli dışlı olması iyi değil.

  • Yaz kış evden çıkmadan önce yüzünüze yüksek koruma faktörlü bir güneş kremi

sürün. “Hava bulutlu nasılsa bu güneş yakmaz” diye düşünmeyin çünkü güneşin cilde zarar veren ve leke oluşumunu tetikleyen zararlı UV ışınları bulutlu havalarda da cildinize ulaşır.

  • Cildinizi güneşten korumayı alışkanlık haline getirin ve gerekirse çantanızda küçük

    boy bir koruyucu krem taşıyarak gün içinde kreminizi tazeleyin.

  • Sivilcelere elinizi sürmeyin, sıkmaya çalışmayın. Sivilcelerin çabuk geçmemesinin,

yayılmasının ve leke bırakmasının başlıca nedeni elimizi bilinçli veya bilinçsiz olarak bu sivilcelerden uzak tutamamamız. Sivilceyi sıkmak neredeyse %100 leke garantisi anlamına geliyor. Kalıcı leke olmasa bile sivilceyi sıkarsanız kızarıklık uzun süre devam edecektir.

  • Lekelerden korunmak için cildinizin temizliğine özen gösterin ve yastık kılıfını,

    havlunuzu sık sık değiştirin.

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>