Yaz aylarında cilt ve saç bakımı nasıl olmalı?

Yaz aylarında cilt ve saç bakımı nasıl olmalı?

Yaz aylarında cilt ve saç bakımı hakkında her zamankinden daha fazla dikkatli olmanız gerekir. Her ne kadar deniz, kum, güneş zihninize ve ruhunuza iyi gelse de cildinize ve saçlarınıza zarar verebiliyor. Cildinizin ve saçlarınızın yıpranmasını önlemek için uygulamanız gereken adımları listeledim.

Cildinizi güneşten koruyun

Bronz cilt görünümü son derece hoş. Ancak bu güzel görünümü elde etmek için saatlerce güneşin altında kalmak cildiniz için çok zararlı. Sağlıklı bir şekilde bronzlaşmak için dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Öncelikle güneşin dik açı ile geldiği saatlerde güneşin altında değil, gölgede oturmaya özen gösterin. Gölgedeyken de, özellikle yüzünüze güneş kremi sürmeyi ihmal etmeyin. Her iki saatte bir yenilemekte fayda var. Güneşlenmek için mutlaka 4’ten sonra güneşe çıkın. Bronzlaşmak için cildinize yağ sürüyorsanız, onun da korumalı olmasına dikkat edin. Bronzlaştırıcı yüz ve vücut yağı, cildinizi hücresel yaşlanmaya karşı korurken sağlıklı bir şekilde bronzlaşmanızı sağlar.

Gün sonunda cildinizi güneş kreminden arındırın

Yazın cilt bakımında yapılan en büyük hatalardan biri, makyaj yapılmadığı akşamlarda cildi temizlemeden uyumak. Gündüz sürdüğünüz güneş kreminin gece boyunca cildinizde kalması sivilcelenmeye yol açabilir. Güneş kremleri yağlı bir yapıda oldukları için akşamları mutlaka cildinizi arındırın ve nemlendirin.

 

Cildinize nem depolayın

Güneş, deniz suyu ve klor nedeniyle daha fazla neme ihtiyacı olan cildinizi, güneşin zararlı etkilerinden güneş sonrasında da korumak için nem veren bakım ürünleri kullanabilirsiniz. Nemlendirici güneş sonrası süt, cildinizin yatışmasını sağlar ve cildinizde oluşabilecek hasar riskini azaltır. Ayrıca doğal bronzluğun uzun süre kalmasına da destek verir.

Peeling ile cildinize nefes aldırın

Ölü derileri atarak cildinizin canlanmasını sağlayan peeling adımını haftada bir ya da iki kere cildinize uygulayın.Güneşe maruz kalan vücudunuzda hızla biriken ölü derileri derinlemesine temizlemek, sizi çok daha sağlıklı bir cilt görünümüne kavuşturur. Vücut peelingi, cildinize ihtiyacı olan nemi depolarken ölü derilerden tamamen arınmamızı sağlar. Antioksidan yönünden zengin olan ürün, cildinizi serbest radikallerin zararlı etkilerinden de korur.

 

 

 

 

Saçınızı koruyun

Cildinizi güneşten nasıl koruyorsanız yaz boyunca saçınıza da aynı özeni göstererek koruma altına almalısınız. Saçlarınızı UV ışınlarından koruyacak ürünler plaj çantanızın olmazsa olmazları arasına girsin. Saç kurumasına karşı sprey, saçlarınızın güneşten zarar görmesini engeller. Suya karşı dayanıklı olan ürün, saçınızda yumuşak bir his bırakır. Güneşe çıkmadan önce uygulayın gün içerisinde de yenileyin.

Saçınıza parlaklık kazandırın

Aynı cildiniz gibi saçlarınız da yazın yıpranmaya daha eğilimli. Yazın yeteri kadar bakılmayan saç, matlaşarak ışıltısını kaybeder ve sağlıksız bir görünüme ulaşır. Saçınızın parlaklığını kaybetmemesi ya da kaybettiği parlaklığı geri kazanması için en iyi yol, düzenli olarak maske uygulamak.

Saçınıza güç verin

Güneş ışığı, deniz tuzu ve klora maruz kalan saçlarınız gücünü kaybederek kırılır ve dökülebilir. Bu problemi önlemek ya da ortadan kaldırmak için başvurabileceğiniz en iyi yol doğal yağlar. Bu noktada argan yağı saçınızı güçlendirmek için birebir. İçeriğindeki E vitamini sayesinde saçlarınızı dipten uca kadar besleyerek daha dirençli olmasını sağlar. Özellikle yaz aylarında kurtarıcınız olacak bu yağı, haftada maksimum 2 kez kullanmanızı tavsiye ederim. Yağı uyguladıktan sonra saçınızı bir havluyla sarın ve yaklaşık bir saat kadar bekleyin. Ardından şampuanla saçınızı yağdan arındırın.

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>