Sutyen Kullanmamanın Sağlığımız Açısından Şaşırtıcı Yararları

Sutyen Kullanmamanın Sağlığımız Açısından Şaşırtıcı Yararları

Sutyen, çoğu kadın için vazgeçilmez bir iç çamaşırı olmasına rağmen, sutyen kullanmamanın sağlığımız açısından birçok yararı vardır. 

Çoğu kadının hemfikir olduğu bir konu vardır, o da günün sonunda eve geldiğimizde bütün gün bizi sıkan ve bunaltan sutyenimizden kurtulmaktan daha güzel bir his olmadığıdır.
İyi bir sutyen olsa bile onu giydiğinizde hiç kuşkusuz ki çok fazla baskı ve rahatsızlık hissediyorsunuz. İşte bu yüzden onu çıkardığınızda büyük bir rahatlık hissedersiniz.
Bütün gün sutyensiz dolaşmanın nasıl hissettireceğini daha önce düşündünüz mü hiç? Belki de bunu denemelisiniz.
Bu yazıda size sutyen giymemenin aslında güzel bir fikir olacağına dair birkaç sebepten bahsetmek istiyoruz.

Sutyenlerin göğüslerinize hiçbir yararı yoktur
Belki sizin de, birçok kadında olduğu gibi, sutyen kullanmanın yıllar içinde göğüslerinizin sarkmasını daha çok engelleyeceğine dair inancınız vardır.
Eğer buna inanıyorsanız, üzülerek söylememiz gerekli ki gerçekte tam tersi bir etkisi vardır. Göğüs dokuları sürekli sutyen kullanımı sebebiyle güçsüzleşmeye meyillidir. Siz yaşlandıkça sıkılığını kaybetmeye başlar.
Buna ek olarak, sutyenlerin genel sağlığımıza veya göğüslerimizin görünümüne herhangi bir yararı olduğuna dair hiç bir kanıt yoktur.
Sutyen kullanmamak kan dolaşımınızı arttırır
Bu durumu sutyeninizi çıkardığınızda fark edersiniz. Çünkü göğsünüzü sıkıştıran bir parçadan kurtuluyorsunuz demektir.
Unutmayın ki kan dolaşımınızın iyi olması, kalp rahatsızlıklarının iyileşmesi, daha sıkı ve sağlıklı bir cilde sahip olmak gibi, sağlığınız açısından birçok fayda ile eşdeğerdir.
Sutyen giymek kan dolaşımınızdan daha önemli mi? Tabii ki de değil.

Göğüsleriniz daha dik olur
Sutyen giymemeyi tercih eden kadınların göğüs uçları, sutyen giyenlere oranla ortalama 5-7 mm daha yüksekte olur.
Bu nedenle şu bağlantıyı kurabiliriz: yüksek göğüs uçları = diri göğüsler
Ayrıca uzun süre ve belirli bir kumaş türünden yapılan sutyenleri giydiğimizde, göğüs uçlarımız kötü etkilenebilir.
Bu, birçok kadının göğüs bölgesindeki tahriş ve hassasiyet şikayetlerini açıklar.

Daha iyi hissedersiniz
Günün sonunda, gün boyunca hissedeceğiniz rahatlığı düşünüp neden sutyen giymemeye karar vermiyorsunuz?
Eğer bunun çok korunmasız olacağını düşünüyorsanız, kendinden sutyeni olan kıyafetleri seçmek bir çözüm olacaktır.
Bu, size baskı ya da rahatsızlık vermeden bir sutyenin sağladığı desteği verecektir.
Sutyen kullanmamak size göğüslerinizle ilgili daha fazla bilgi edinme imkanı verir
Bütün bir gün boyunca sutyen kullanmamak size göğüslerinizle etkileşim kurmanız için mükemmel bir fırsat sağlar. Eğer göğüslerinizi bir çok katmandan oluşan bir kumaş parçasının içine sıkıştırırsanız bu daha zor olacaktır.
Göğüslerinizi düzenli olarak muayene etmeniz gerektiğini de unutmayın. Birçok kadın bunu görmezden geliyor ve göğüslerine hak ettiklerinden daha az önem veriyor.
Ayrıca mamografi için bir randevu ayarlayabilir ve niyetinizi eyleme dönüştürebilirsiniz.
Düzenli olarak yaptırılan mamografilerin göğüs kanserine bağlı olarak gerçekleşen ölümleri % 25-30 oranında azalttığını bilmek önemlidir.
Bunun sebebi kendi kendinizi muayene ettiğinizde tespit edemediğiniz tümörleri tespit ediyor olmalarıdır.
Bu testi 40 yaşınıza geldiğinizde yılda bir kez yaptırmalısınız.

Sutyen ile uyumak göğüs problemleriyle bağlantılıdır
Sutyen ile uyumanın rahatsız edici olması gerçeği dışında, göğüs kanserine yakalanmaya %125 gibi ciddi bir oranla sebep olmaktadır.
Göğüs kanserine yakalanan kadınların çoğunluğunun günde 12 saatten fazla sutyen giydikleri ve hatta onlarla uyudukları kanıtlanmıştır.
Bu kadar uzun süre sutyen takarsanız, göğüslerinizin lenf düğümleri ile toksinleri atmasına engel olursunuz. Ayrıca hem göğüs dokularınızda sıvı birikimi ve hassasiyete hem de kist oluşumuna neden olur.

Cilt mantarı
Sıcak ve nemli bölgeler cilt mantarlarının oluşmaları için kusursuzdur. Kötü bir şekilde ve uzun süre takılan bir sutyen cilt mantarlarına sebep olabilir.
Sıcak bir bölgede yaşıyorsanız ve göğüsleriniz büyük ise bu problem daha yaygındır. Ne kadar az sutyen kullanırsanız, bu mantarları da o kadar az göreceksiniz.
Cildinizin nefes almasına izin vermelisiniz. Bu, aynı zamanda cildinizi tahriş olmaktan, zayıf kan dolaşımından ve hiperpigmentasyon, yani lekeli bir ciltten koruyacaktır.
Her göğüsün farklı olduğunu ve sutyen kullanıp kullanmamanın siz ve göğüsleriniz arasındaki bir karar olduğunu unutmayın.
Sutyen kullanmamak sadece kendinizi rahat hissedecekseniz önerilir. Birçok kadın sutyen giymediğinde kendisini korunmasız hisseder.
Tabii bunun tersi de mümkündür. Her şey sizin tercihinize bağlıdır. Bu yüzden bir deneme yapın ve hangisinden hoşlandığınızı kendiniz görün.

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>