Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Hindistancevizi (Coconut Oil), daha çok tropik bölgelerde yetişen ve kalın kabuklu meyveleri yenilebilen bir palmiye türüdür. Son dönemlerde alışveriş listelerimizin olmazsa olmazı olan hem lezzetli ve bir o kadar da ağlıklı tropikal meyve sağlığımıza ne kadar faydalı bir bilseniz. Doğal yaşama dönmeye başladığımız şu günlerde özellikle sağlık açısından en faydalı yağların başında geldiği kanıtlanan Hindistan cevizi yağının kullanımı ülkemizde de giderek arttı. Hemen hemen tüm market, organik shop ve eczanelerde bulabileceğimiz bu faydalı yağın saymakla bitmeyen faydalarını mercek altına aldık. Hindistan cevizi yağı yapılan binlerce çalışmanın ardından gezegende bulunan en sağlıklı gıdalardan olduğu ıspatlanarak gündelik hayatımıza kolayca girdi. Alzhaimerden, mantara, kalp ve kalp sağlığına, kilo kontrolüne, cilt bakımına, cilt hastalıkları, konsantrasyon, diş ve dişeti sağlığı, diyabet, yüksek tansiyon, kanser tedavisi ve daha bir hastalığı önmemede en doğal ilaç olan Hindistan cevizi yağının kullanıldığını biliyor muydunuz? Gündelik hayatta kullandığımız yağların çoğunun sindirimi uzun sürer, oysa ki Hindistan cevizi yağının sindirimi oldukça hızlıdır ve en önemlisi de vücutta depolanmaz o yüzden kullanımı oldukça sağlıklıdır. Sizi oldukça şaşırtacak olan hindistancevizi yağının tek tek yararlarını inceledik işte sonuçlar;

1. Kalp Dostudur ve Kalp Sağlığını Korur
Hindistan cevizi yağı doğal doymuş yağlar açısından oldukça zengindir. Bu doğal doymuş yağlar vücudunuzdaki ‘Sağlıklı Kolesterol’ oranını artırmakla kalmaz, aynı zamanda ‘Sağlıksız Kolesterol’leri de ‘Sağlıklı Kolesterol’lere dönüştürmeye yardımcı olur. Ayrıca vücudun ‘Sağlıklı Kolesterol’ oranını artırarak, kalp sağlığını korumaya ve kalp rahatsızlıkları riskini azaltmaya da yarıyor. Bu nedenle kalp dostu hindistancevizi yağını güvenle tüketebilirsiniz.

2. Böbrek Enfeksiyonlarını Tedavi Eder Karaciğeri Korur
Hindistan cevizi yağı hastalıkları gidermesiyle bilinir. Özellikle idrar yollarını ve böbrek enfeksiyonlarının iyileşmesinde de etkili olduğu kanıtlanmıştır. Ayrıca Hindistan cevizi yağının karaciğeri doğrudan koruduğunu gösteren birçok çalışma bulunuyor. Hindistan cevizi yağının yanı sıra Hindistan cevizi suyu, hastalıkların iyileşme sürecini de oldukça azaltıyor. Ayrıca doktorların özellikle son dönemlerde böbrek taşlarını temizlemek için Hindistan cevizi suyunu iğne ile enjekte ettiklerini söyleyebiliriz. Ve doktorlar bu harika gıdayı ‘Süper Güçlü Besin’ olarak nitelendiriyorlar.

3. Kanserle Savaşır
Hindistan cevizi yağı kanserle mücadelede oldukça etkili. Yapılan araştırmalarda Hindistan cevizi yağının kanser gelişimini engellediği kanıtlanmıştır. Hatta mide kanseri olma riskini artıran ‘helikobakter pilori’ olarak bilinen bakterileri de yok edebilme özelliğine sahip.

4. Cildi Korur, Tezelik Sağlar ve İyileştirir
Hindistan cevizi yağı yüz temizleyici, nemlendirici ve güneşten korunmak için olağanüstü bir üründür. Aynı zamanda birçok cilt rahatsızlığını tedavi edebilir. Hindistan cevizi yağı içerisinde bulunan yağ asitleri (Caprylic ve Lauric) içten ve dıştan iltihaplanmayı azaltır ve nemlendirerek cilt sorunları için mükemmel bir çözüm sağlar. Cildi korur ve cildi iyileştirmek için ideal birçok antioksidanı içerir.

5. Spor Dostudur Enerji Verir Direnci Arttırır
Hindistan cevizi yağının sindirimi kolaydır, aynı zamanda uzun süre etkisi kaybolmayacak enerji üretimi sağlar ve metabolizma hızınızı artırır. Günümüzde antrenman ve uzun mesafeli aktivite ve yarışlara katılan birçok sporcu enerji kaynağı olarak Hindistan cevizi yağı kullanmaktadır.

6. Diş Sağlığı İçin Önemlidir
Hindistan cevizi yağı yüzyıllar boyunca ağızdaki bakterileri temizlemek ve periodontal diş hastalıkların tedavisi için kullanılmıştır.Yağı ağzınızda gargara yaparak kullanmalısınız. Ağız bakterilerinin yok edilmesi periodontal hastalık riskinizi önemli ölçüde azaltır. Dişetinizi iyileştirmek ve dişlerinizi onarmak istiyorsanız, günde 20 dakika boyunca haftada 3 kez gargara yapmanızı öneriyoruz.

7. Diyabeti Önler
Hücreler, insüline cevap vermeyi reddettiğinde ve enerji için glikoz almadığında insülin direnci ortaya çıkar. Pankreas bu durumu telafi etmek için daha fazla insülin pompalar ve aşırı üretim döngüsü oluşturur. İnsülin direnci diyabetin öncüsüdür. Hindistan cevizi yağı içerisinde bulunan orta zincir yağ asitleri hücrelerdeki insülin reaksiyonlarının dengelenmesine yardımcı olur ve sağlıklı sindirim için uygun ortam hazırlar. Pankreas üzerindeki zorlamayı ortadan kaldıran ve vücutta insülin direncini ve diyabeti önleyebilen glikoz reaksiyonlarına bağımlı olmayan tutarlı bir enerji kaynağı sağlarlar.

8. Kilo Vermeyi Kolaylaştırır
Hindistan cevizi yağı göbekteki yağları eritme özelliğine sahip. Bir yağ nasıl olur da diğer bir yağı yakabilme özelliğine sahiptir diyorsanız, buna şaşırmayın. Çünkü bu mucizevi yağ öyle bir enerji içeriyor ki, bu enerji ve içerdiği orta zincir yağ asitleri sayesinde kilo verdirme özelliğine sahiptir.

9. Kas Yapmada Etkili
Hindistan cevizi yağının içerdiği orta zincir yağ asitleri, yukarıda bahsettiğimiz gibi sadece yağ yakma özelliğine sahip değil, aynızamanda vücut çalışarak kas yapmak isteyen kişilere de oldukça yardımcı olacaktır. Ayrıca Hindistan cevizi yağı, günümüzde satılmakta olan popüler kas yapma ilaçlarında da kullanılıyor.

10. Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak İçin Kullanın
Kepekli ya da kuru bir saç yapısına sahipseniz, Hindistan cevizi yağı bu sorunları içerdiği mükemmel yağ asitleriyle iyileştiriyor. Duş esnasında Hindistan cevizi yağını 3 dakika kadar masaj yaparak saçlarınıza uygulayabilir ve durulayarak mükemmel saçlara sahip olabilirsiniz.

11. Mantarların Sebep Olduğu Enfeksiyonlara Karşı Etkili
Hindistan cevizi yağının içerdiği kaprilik ve laurik asitler sayesinde, mantar hastalığı tedavisinde oldukça faydalı olduğu kanıtlandı. Bunun yanında hayatınızdan rafine edilmiş şekeri çıkarıp sağlıklı yağlardan tüketmeniz gerekiyor. Yaptığınız bu değişime ek olarak günde 3 kez 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı kullanın.

12. Doğal Yaşlanma Karşıtı
Yapılan araştırmalara göre Hindistan cevizi yağı, antioksidan seviyelerini dengeliyor ve iyileştiriyor. Buna ek olarak vücutta yaşlanma oranı doğru orantılı olarak yavaşlıyor. Peki kullanımı nasıl olacak diyorsanız, cilde direk olarak uygulamanızda hiçbir sakınca yok. Hindistan cevizi yağı, cildi pürüzsüzleştiren ve faydaları açısından oldukça işe yarayan bir yağ.

13. Hormon Seviyelerini Dengeleyen
Hindistan cevizi yağı kullanmak hormonlarınızın dengelenmesi için önemli bir rol oynuyor. Yağ, doğal olarak hormonları dengeliyor ve menopoz döneminde oldukça faydalı olduğu da yapılan araştırmalarca kanıtlandı. Ayrıca östrojen seviyelerinde pozitif etkiye sahip olduğu da belirtilmiştir. Doğal olarak hormonların dengelenmesi için şeker ve tahıl tüketimini azaltın, Hindistan cevizi, avokado ve keten tohumundan elde edilen sağlıklı yağlardan tüketin.

14.Beynimizin ve Hafızamınız Fonksiyonunu Artıran
2004 yılında Neurobiology of Aging dergisinde yayınlanan bir araştırmada, Hindistan cevizi yağı içerisinde bulunan yağ asitlerinin hafıza problemlerine iyi gelen etkisi olduğu ispatlanmıştır. Hafıza ve hatırlama problemi olan hastaların bu yağ asidini aldıktan sonra hatırlama kabiliyetlerinde belirgin iyileşmeler olmuştur. Bu yağ asitleri vücudumuzda kolayca emilir ve insülin kullanılmadan beyin hücrelerimize erişebilir olduğundan beyin hücrelerine daha fazla enerji verebilirler.

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>