2018 İtibari ile Gucci Kürk Kullanmayacak

2018 İtibari ile Gucci Kürk Kullanmayacak

Sürdürülebilir moda dediğimizde, akla ilk olarak çevre dostu, hayvan haklarını koruyan ve farkındalığı yüksek bir tasarım ve üretim etiği geliyor. Son yıllarda bu üç kriter üzerinde yoğunlaşan yüksek moda da bilinçleniyor! Stella McCartney'nin duyarlı tasarım vizyonu, Livia Firth'ün 'green carpet' konsepti ve Tommy Hilfiger ve Armani gibi devlerin 2016 yılından bu yana 'kürklü' bir modaya 'hayır' demesi, sektörün çevre dostu adımlarını güçlendirmesinde epey etkiliydi. 2018 itibari ile Gucci de tasarım sözlüğünden 'kürk' kelimesini kaldıracak. "Sürdürülebilirlik, markamızın en önemli prensiplerinden biri olacak" diyor, markanın CEO'su Marco Bizzarri. 

gucci567

2015 yılında Alessandro Michele ile kreatif direktörlük pozisyonu hakkında konuşurken, bu konuyu masaya yatırdıklarından bahsediyor. "Daha ilk görüşmemizde, çevre dostu bir Gucci hayali kurduk ikimiz de. Aynı değerlere sahip olmak hem Kering Grubu için, hem de bizim için önemliydi."


Bünyesinde yaklaşık 40 önemli organizasyonu barındıran Fur Free Alliance'a dahil olmayı planlayan Gucci, bu vesileyle yüksek modayı köklü bir değişime sürükleyecek o önemli hamleyi atıyor.
Bu karar, yukarıdaki fotoğrafta görmüş olduğunuz sokak stilinin vazgeçilmez parçası haline gelen kürklü terlikleri de etkileyecek. Eğer bu terliklere sahipseniz, onları şimdiden 'vintage' kategorisine koyabilirsiniz.


Gucci İlkbahar/Yaz 2018 Koleksiyonu'nun Favori 5'lisi

Duygusal Çantalar

 arc0105 1505988660

Gucci'nin 'aşka kör olan' tişörtleri, ayakkabıları, çantaları ve aksesuarları iki sezondur yüksek modanın nabzını tutmanın yanı sıra, dijitalleştiğimiz bir dünyada duyguyu hatırlatma gibi bir misyonu da yükleniyor. İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonundaysa aşka kör olan çantalar, elvadaların ardından gözyaşı döküyor.

İkonik Tulum

 arc0723 1505988731

İkonik GG logolu bu tulum, gelecek yazın en karakterli tasarımlarından biri olacak! Biz Gucci yeşilin en naif ve en tatlı tonuna bayıldık! Ya siz?

 

Gucci'leşmiş Kimonolar

 arc0474 1505988673

Geçtiğimiz sezondan bu yana Uzak Doğu'dan da ilham alan Michele'nin son icadı 'Gucci'leşmiş kimonolar', markanın arzu nesnesi yaratma konusundaki üstün başarısını bir kez daha kanıtlıyor. 

Küçük Detaylar

 arc1048 1505988806

"Moda küçük detaylardan ibarettir!" diyen Michele'nin tasarladığı ufak bel çantasına ne demeli? Gece şıklığınızın en cool dostu olmaya aday bu çantayı, listenize ekleyin!


Tılsımlı Ayakkabılar

 arc1319 1505988821


Michele'nin mistik Gucci dünyasının çokça tılsımlı olduğunu söyleyebiliriz. Bu tılsımdan doğan yeni Gucci ayakkabıları da, düş kurmayı seven kadınların son stil parçası.

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>