Kilisede Şeytani Defile

Kilisede Şeytani Defile

Türk modacı Dilara Fındıkoğlu'nun İngiltere'de düzenlenen defilesinde sergilenen kıyafetler tartışma yarattı.

1a8be665dc88cc1040dc9e67276ed4f1

Dilara Fındıkoğlu önceki gün, ülkenin başkenti Londra’da bir defile düzenledi. Holborn’daki St. Andrew’s Kilisesi’ni podyum olarak kullanan Fındıkoğlu, 2018 ilkbahar/yaz koleksiyonunu tanıttı. Fakat Fındıkoğlu’nun tasarımlarında 'şeytanı andıran' sembollerin kullanıldığı iddiası tartışma yarattı. Kilisenin müdavimleri şeytan boynuzları, ters haç ve kan motiflerinin yoğun kullanıldığı ve mankenlerin karanlık makyajlarından rahatsızlık duyduklarını açıkladı. 

thumbnail detail 502723

'Güveni̇mi̇z Sui̇sti̇mal Edi̇ldi̇'
İngiltere’de yayın yapan Premier haber portalına konuşan kilise sözcüsü, “St. Andrew’s Kilisesi olarak her zaman Londra Moda Haftası’nı destekledik. Böyle bir öneri gelince de defileye izin verdik. Fakat güvenimizin suistimal edildiğini üzülerek gördük. Bu defilenin kilisemizin ve Hıristiyan inanışının temellerine uymadığını söyleyebiliriz. Özür dileriz” ifadesini kullandı.

3 4

'Defi̇le Şeytanı Övüyor'
Ülkedeki birçok Hıristiyan din adamı, “Bu defile şeytanı övüyor. Çıplak mankenlerin defilede yürümesi ve tarot kartlarından esinlenen tasarımlar uygunsuzdur. Burada Lucifer gibi giyinmiş insanlar var ” ifadesini kullandı.

dilara findikoglu fw17 feature


İstanbul çıkışlı tasarımcı Fındıkoğlu yakın zamanda Vogue dergisine konuşmuş ve parapsikoloji, gizembilim ve büyü ile ilgilendiğini söylemişti. Fındıkoğlu, “Dinin insanları farklı gruplara ayırmasını sevmiyorum” yorumunu yapmıştı.

2c4e8ddab49f841d2f2e088a9161bb21

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>