Güzellik Algınızın Ayarlarıyla Oynamayın

Güzellik Algınızın Ayarlarıyla Oynamayın

Güzellik göreceli bir kavramdır. Anlayışı değişen moda, trendler, zevkler ve ihtiyaçlar doğrultusunda iyice farklılaştı...

Peki adeta geleneksel güzellik tabuları olan pürüzsüz ten, iri dudaklar, buğulu gözler, uçuşan ipeksi saçlar, 90-60-90 ölçülerindeki uzun boylu hayran bırakan cazibeli tanrıçalar artık yerini farklı güzellere devretti desek inanir mısınız?

Birbirinin kopyası gibi dolaşan kadınlardan sıkıldığımız aşikar. Peki güzelliği nasıl tanımlarız? Kusursuz güzelliğin bir tarifi var mı? Cazibeli ve çekici olmanın formülü nedir? Geleneksel güzellik anlayışınız nedir? Ya da başka bi deyişle sizce ‘güzellik’ nedir? Beyaz ten, iri göz, pürüzsüz cilt...

Artık bu kavramların güzellik tanımında pekde kullanıldığı söylenemez. Neden mi? Bu kavramanları pekte umurasamayan güçlü ve karakter sahibi kadınların sıyrıldığı bir dünyaya çoktan merhaba dedik bile! Herkesin kusurları ve eksikleri vardır elbette. Ancak ekranlarda ve dergilerde görüğümüz o bilindik güzel kadınlara güçlü, kendine güvenen ve ayağı yere sağlam basan kadının yepyeni güzellik olgusuyla tanışın. İşte yeni güzellerin modada yükselen ayak sesleri.

WINNIE HARLOW

Winnie Harlow

Okul yıllarında arkadaşları tarafından benekli bir ineğe benzetilen Winne, şimdilerde moda dünyasının benekli ‘ilahı’.Vücud ölçüleriyle göz kamaştıran model,birçok markanın tanıtım yüzü oldu. Sıradışı görünümü ile tüm dikkatleri üzerine çeken Harlow’un Instagram’daki takipçi sayısı 1.9 Milyona ulaştı bile.

ADWOA ABOAH

adwoa aboah activist

Belirli kalıpları kıran,yüzündeki çillerle ve buz-cut saç kesimi ve karizması ile podyumları sallayan bu model oldukça dikkat çekici! Yüksek moda evlerinin kampanyalarında yer alan Aboah aynı zamanda güçlü bir ‘kadın hakları’ savunucusu.

MOOLY BAIR

molly bair

Karl Lagerfeld’in yeni keşfi uzun süre podyumları işgal edeceğe benziyor. Molly’i diğer modellerden ayıran özelliği bir Alien’ın genç kadın vücudunda hayat bulması. Normlaşmış ölçülerin hiçbirini bünyesinde bulundurmayan Bair, görünümü ile oldukça farklı ve iddaalı.

CAITIN STICKELS

caiten

‘Kedi Gözü Sendromu’ ile savaşırken bir andamoda dünyasının merkezinde buldu kendini Caitin. Dünyada herkes kusursuzu ararken ve kusursuz olmaya çalışırken bu model yüzlere inen sert bir tokat oldu.

SLICK  WOODS

1208055
Bu Afro-Amerikan çılgın model, nasıl göründüğünü pekte önemsemiyor. Birbirinden ayrık ön dişleri ve buzz-cut saçlarıyla asi tavrını konuşturuyor.

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>