Bu yıl 77.si gerçekleşen Cannes film festivalinde en moda magazine olarak bizde vardık.

Bu yıl 77.si gerçekleşen Cannes film festivalinde en moda magazine olarak bizde vardık.

Burda yaşananları sizlerle paylaşmama sözcükler yetmez. Fakat genel bilgi paylaşmam gerekirse şunların altını çizebilirim. Burda yaşananları sizlerle paylaşmama sözcükler yetmez. Fakat genel bilgi paylaşmam gerekirse şunların altını çizebilirim. 

77. Uluslararası Cannes Film Festivali'nin açılış töreni, büyük bir yıldız geçidiyle gerçekleşti. Törenin açılış filmi Quentin Dupieux'un yönettiği "The Second Act" oldu [oai_citation:1,77th Cannes Film Festival Lineup – Awardsdaily](https://www.awardsdaily.com/2024/04/11/77th-cannes-film-festival-lineup/). Bu yılın onur konuğu olarak Meryl Streep seçildi ve kendisine sinema kariyerine olan katkılarından dolayı büyük övgüler yağdırıldı. Meryl Streep, kariyerindeki çeşitlilik ve derinlik sayesinde sinema dünyasında önemli bir yer edinmiştir [oai_citation:2,Meryl Streep Guest of honour at the opening ceremony of the 77th Festival de Cannes - Festival de Cannes](https://www.festival-cannes.com/en/press/press-releases/meryl-streep-guest-of-honour-at-the-opening-ceremony-of-the-77th-festival-de-cannes/).

CAN2

Festivalde öne çıkan filmler arasında George Miller'ın yönettiği "Furiosa: A Mad Max Saga" ve Kevin Costner'ın "Horizon: An American Saga" adlı yapımları yer aldı. "Furiosa" filmi, Charlize Theron'un canlandırdığı karakterin kökenlerini anlatan bir prequel olarak Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth ve Tom Burke gibi yıldızları içeriyor. Kevin Costner'ın filmi ise Amerikan Batısı'nın genişlemesini ve bu süreçteki savaş ve şiddetin maliyetini ele alıyor [oai_citation:3,Cannes 2024: Coppola, Lucas & Arnold – Everything you need to know before the line-up announcement | Euronews](https://www.euronews.com/culture/2024/04/10/cannes-2024-coppola-lucas-arnold-everything-you-need-to-know-before-the-line-up-announceme) [oai_citation:4,77th Cannes Film Festival Lineup – Awardsdaily](https://www.awardsdaily.com/2024/04/11/77th-cannes-film-festival-lineup/).

CAN3

Festivalin bu yılki jüri başkanlığını Greta Gerwig yapıyor. Yarışma seçkisinde Yorgos Lanthimos, David Cronenberg ve Paolo Sorrentino gibi önemli yönetmenlerin yeni filmleri de bulunuyor. Ayrıca, kapanış töreninde George Lucas'a Onur Palme d'Or ödülü verilecek. Lucas, "Star Wars" ve "Indiana Jones" gibi ikonik serilerin yaratıcısı olarak sinema dünyasına yaptığı katkılardan dolayı bu ödüle layık görüldü [oai_citation:5,2024 Cannes Film Festival - Wikipedia](https://en.wikipedia.org/wiki/2024_Cannes_Film_Festival) [oai_citation:6,Cannes 2024: Coppola, Lucas & Arnold – Everything you need to know before the line-up announcement | Euronews](https://www.euronews.com/culture/2024/04/10/cannes-2024-coppola-lucas-arnold-everything-you-need-to-know-before-the-line-up-announceme).

CAN4

Festival, 14-25 Mayıs tarihleri arasında devam edecek ve sinema dünyasından birçok önemli ismi ve yapımı ağırlayacak. Sinemaseverler için yine unutulmaz bir etkinlik olacak gibi görünüyor.

En moda dergisi olarak burada bulunmanın ayrıcalıkları kişisel tecrübelerimle ilgili yazım da çok yakında sizlerle olacak.

FEST1

CAN5

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>