Prens Harry ve Meghan Markle'ın Kraliyet Düğünü Hakkında Bilinenler

Prens Harry ve Meghan Markle'ın Kraliyet Düğünü Hakkında Bilinenler

harry markle 1520007520

Yılın en çok beklenen düğününe haftalar kaldı! Prens Harry ve nişanlısı Meghan Markle, 19 Mayıs'ta görkemli bir törenle dünyaevine girmeye hazırlanıyor. Düğün hakkındaki sürpriz gelişmeler ve detaylarsa açıklanmaya devam ediyor. İşte şimdiye kadar gelen bilgiler ve bilmeniz gerekenler:

Düğün nerede gerçekleşecek?

Tören Windsor Castle'da düzenlenecek. Nikahın kıyılacağı şatonun içindeki St George's Chapel, İngiliz Kraliyet Ailesi’nin özel etkinlikler için yıllardır birinci tercihi. Hatırlarsanız Prens Edward ve Sophie Rhys-Jones ve Prens Harry’nin kuzeni Peter Phillips ve Autumn Kelly de burada evlenmişti.

Tören halka açık olacak mı?
Nişan törenlerinden bu yana halkla iç içe olmaya özen gösteren kraliyet çifti, bu tercihlerini düğün günü de değiştirmeyecek. Sıkı durun, düğünde 2640 davetlinin halktan olması bekleniyor! 1200 kişi de Windsor Castle'da düğünü bizzat izleme şansı bulacak. 200 davetli Prens Harry'nin birlikte çalıştığı derneklerden seçilirken, 610 kişi Windsor Castle cemiyeti ve St George's Chapel üyelerinden oluşacak. Diğer davetliler ise kraliyet ailesiyle çalışanlar ve Birleşik Krallık'ta yaşayan çeşitli vatandaşlar arasından belirlenecek.

Meghan Markle'ın gelinliğini hangi tasarımcı hazırlıyor?
İngiliz Kraliyet düğününe haftalar kala, Meghan Markle gelinliğini tasarlayacak tasarımcıyı seçti. Tahminlerimiz Erdem ve Alexander McQueen'i işaret ederken, Markle'ın tasarımcı seçimi kelimenin tam anlamıyla ters köşe oldu. Şimdi sıra Ralph & Russo imzalı gelinliğin nasıl olacağını tahmin etmekte.

Düğün masraflarını kim karşılıyor?
Düğünün tüm masraflarını Kraliçe 2. Elizabeth ve Prens Charles üstleniyor. İngiltere vatandaşlarının vergileleriyle yalnızca güvenlik önlemleri karşılanacak. 

Düğünde Spice Girls sahne alacak mı?
Spice Girls'ün kraliyet düğününde sahne alıp almayacağı günlerdir konuşulan bir haber. Sahnede izleyip izlemeyeceğimiz şimdilik netlik kazanmasa, Spice Girls'ü davetliler arasında göreceğimiz kesin bilgi!

Düğün davetiyelerini kim hazırladı?
davetiye

Geleneksel bir davetiye tasarımını yeğleyen kraliyet çifti, 1985 yılından bu yana İngiliz Kraliyet Ailesi'ne davetiye hazırlayan Barnard and Westwood'u tercih etti.

Düğüne hangi ünlüler davet edildi?
Resmi davetli listesi henüz basınla paylaşılmasa da, düğüne katılacağından kesin olan ünlülerin isimleri şöyle: Serena Williams, David ve Victoria Beckham, Barack ve Michelle Obama, Justin Trudeau, Elton John, Ellie Goulding ve Margot Robbie.

Düğünün maliyeti ne kadar?
Gelelim en merak edilen bilgiye: Düğün toplamda 45 milyon dolara mal olacak. 

Meghan Markle tören için hangi çiçekleri seçti?
Düğün dekorasyonunun çoğu beyaz güller, Markle'ın favori çiçeği olan şakayık ve kovançiçeğinden oluşacak. 

Meghan Markle hangi tacı takacak?

 cartier halo 146630784
Meghan Markle'ın hangi tacı takacağı da düğünle alakalı merak edilen diğer başlıklar arasında. Kate Middleton'a bizzat Kraliçe 2. Elizabeth tarafından takdim edilen ikonik Cartier Halo tacını takmayacağı kesinleşen Markle'a için yeni bir taç hazırlanacağı konuşuluyor.

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>