Stil danışmanı Tijen Uçar en moda dergisine konuştu!

Stil danışmanı Tijen Uçar en moda dergisine konuştu!

1)Tijen uçar kimdir? Neler yapıyor? Stil denince aklına ilk gelen nedir?

Moda yazarı ve stil danismaniyim. Altı yıldır Kıbrıs'ta yaşıyorum. Tasarım kıyafetler yapan MS Tery mağazasının  Stil danışmanlığını yapıyorum. Kişilerin tarz ve stil olmaları için çalışıyorum. Ve yüzlerinde ki tebessümü gördüğüm de çok mutlu oluyorum. Bu yolculuğa nasıl başladım. Küçüklüğümden itibaren giyim moda ve stil konularına çok merakliydim. Aldığım her kıyafeti kendime göre uyarlamayi hep sevmişimdir.

Bu hala değişmedi. Görsel zevkler ve yaşam gustosu aslında doğuştan gelen şeylerdir. Önemli olan da onu geliştirmesini bilmektir. Moda yazarı ve stil danismaniyim. Altı yıldır Kıbrıs'ta yaşıyorum. Tasarım kıyafetler yapan MS Tery mağazasının  Stil danışmanlığını yapıyorum. Kişilerin tarz ve stil olmaları için çalışıyorum. Ve yüzlerinde ki tebessümü gördüğüm de çok mutlu oluyorum. Bu yolculuğa nasıl başladım. Küçüklüğümden itibaren giyim moda ve stil konularına çok merakliydim. Aldığım her kıyafeti kendime göre uyarlamayi hep sevmişimdir. Bu hala değişmedi.

site dik.jpg

 

 

Görsel zevkler ve yaşam gustosu aslında doğuştan gelen şeylerdir. Önemli olan da onu geliştirmesini bilmektir. Yurt içi ve yurt dışında bir çok seminer ve work shoplara giderek kendimi geliştirdim. Zevk sahibi olmanın, görsel zevkleri gelişmiş biri olmanın avantajlarını kullandım. Moda değişir stil kalır. Stilinizle konuşun. Stil kişinin kendisini sevmesiyle başlar, büyür ve gelişir. Her kadının ve erkeğin kendi stilini keşfetmesi gerekir diye düşünüyorum. Stil bir ozguvendir ve özgüvenin adına ne derseniz deyin yaşla zamanla kaybolmaz. Stil renklerle çizgileri bir araya getirip kişilere beğendirmek ten çok şey ifade eder. "Şıklık üzerinizdeki kıyafetten çok bir kişilik meselesidir" der Jean Paul gautier... Kendinize ait bir tarzınız olmalı, başkası gb olmamalisiniz.

Stil ne güzel olmakla, ne fit gorunumunuzle ne de marka giyinmenizle olabilecek bir şey. Stil farklı şeyleri bir araya getirmek, sadeliğe önem vererek çaba sarf etmek, doğal olmak, pozitif gülüşlerimizin olmasıdır. Gerçekten en güzel aksesuar gülüşünüzdur. Bir kıyafeti giydiginizde yüzünüzde gülümseme oluşuyorsa, işte bu kiyafet size en yakisandir. Unutmayın....Stil sahibi olmanın yolları, sonuç odaklı değil süreç odaklı olun ki , yapay olmayan doğal bir siz çıksın. Unutmayın, giyinmek bir sanattır ve beden kadar ruha da iyi gelir. Sevdiğim işi yapmam beni her zaman mutlu etti. Her zaman içinizde ki sese kulak verin. Ben verdim şu an yazılarımı okuyorsunuz. Meslekte ulaştığım son naktadayim. " Çıplak siyaset" adında bir kitap yazdım, uzun yıllar alışveriş danışmanlığı yaptım. Ve girne'de özel tasarım yapan MS Tery mağazasında stil danışmanlığı yapıyorum. İnsanlara ufak dokunuşlar yapmayı, onlarla ilgilenmek , yüzlerindeki o gülümsemeyi gördüğüm de ise işimi aşkla yaptığımı daha net hissetiyor. Şık olmak için abartıdan Uzak durun.

asd.jpg

 

 

Demode kalmamak için gündemi takip etmek, kıyafetleri renklendirmek , vitrin mankeni gb olmamak, kendinize ait bir tarzınızin olması. Kısacası başkası gb olmamaktir stil sahibi olmak. Moda geçicidir Stil kalıcıdır. Modayı takip edelim ama asla esiri olmayalım. Çünkü moda sürekli değişir. Eski dediğimiz farklı şekillerde yeniye döner. Ama stil farklıdır. Stil, modanın nefes alan, yaşayan, meydan okuyan, farklılık yaratan yönüdür. Moda bir araçtır. Tavırla şekillenir amacı ise stildir. Gardorabinizda bulunması gereken parçalar iyi kesimli siyah ve beyaz gömlek, siyah cigarette pantolon, trençkot, siyah bir pump , kaliteli ayakkabı, çanta ve ipek eşarplar....Türkiye de Stil sahibi isimlerBetül Mardin, Ajda Pekkan, Nebahat çehre, Alara kocibey, ümit Boyner, derin Mermerci gibi sayabiliriz........

asdadsasda.jpg

 

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>