Diyetisyen Tünay Tuğcan ile Çok Özel Röportaj

Diyetisyen Tünay Tuğcan ile Çok Özel Röportaj

Merkezinde beslenme desteğinin yanı sıra, fit bir vücut için önemli spor aletleri bulunan, genç yaşına rağmen kurduğu sağlıklı yaşam ve beslenme merkezi ile ilgi odağı olan değerli yazarımız,  diyetisyen Tünay Tuğcan ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Ama mesleği ile tanıdığımız Tünay’ın biraz da özel yaşantısında neler yapar, nelere dikkat eder, hayattan beklentileri nelerdir? bunları konuştuk. Ayrıca Nisan ayı içerisinde yeni yaşını kutlayan Tünay’a bizler de  En Moda ailesi olarak başarılarını sürdüreceği harika bir yıl geçirmesini diler, mutlu yıllar dileriz. Şimdi gelin hep birlikte Tünay Tuğcan kimmiş, neler yaparmış onlara bakalım. Keyifli okumalar.

1.Tünay Tuğcan Kimdir?
1991 yılında Lefkoşa’da doğdum. 2013 yılında Yakın Doğu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun oldum. 2014 yılında çalışma hayatıma kendi merkezimi açarak merhaba dedim. 2017 yılının Eylül ayında ise hep hayalim olan ve gerçekleşmesini istediğim “Cyprus Nutrition & Health Center”i hizmete sundum. Birçok yenilikleri ve son teknolojilerle mesleğime dört elden sarılıp Kıbrıs halkına hizmet ediyorum.

2.Kendinizi nasıl tanımlarsınız?
İyi düşünür öyle karar veririm. Verdiğim kararların sonuna kadar arkasındayım. Verdiğim her karardan eminim. Yanlış kararlarım da olabilir. Bundan da dersler çıkarırım. Hiçbir risk almadan başarı sağlanamayacağını biliyorum ve mantıklı riskler almayı severim.

3.Hayatta her şeyi deneyerek öğrenenlerden misiniz yoksa hayata karşı normalde çekingen bir tavrınız mı var?
Hayata çekingen davranmayı sevmiyorum. Doğruyu da yanlışı da deneyerek öğrenenlerdenim. Aslında ne istediğimi hep bildim. Hayalime giden yolda, istediğim şeyler doğrultusunda hayat ve kariyer planımı belirledim ve sonuç olarak iyi ki de olmuş diyorum.

4.Sizi hayatta bir adım öne taşıyan şeyler neler?
Yapmış olduğum mesleğim ve her anımda yanımda olan annem.

5.Hayat mottonuz var mı?
Üşünme, erteleme, zafere giden her yolu denersen başarıya ulaşmak imkansızdır!

6.İleriye dönük planlar yapanlardan mısınız, yoksa anı mı yaşarsınız?
Anı daha iyi ve daha rahat yaşayabilmek için, ileriye dönük mantıklı yatırım ve planlar yapanlardanım.

7.Ruhunuzu besleyen bir şey ya da bir şeyler var mı? Neler?
Sanırım biraz işkoliğim :) Çalıştığım zaman zamanın nasıl geçtiğini inanın hiç bilmiyorum. 

8.Hayatta peşinden koştuğunuz bir şey var mı? (Mesela hayaller gibi.)
Bu hayatta gerçekleşmesini istediği ve onun için uğraşıp çalıştığı herkesin bir hayali vardır. Ben mesleğim adına hayallerimi gerçekleştirdim ve daha iyi olması için de çalışıyorum. Sırada diğer hayalleri gerçekleştirme zamanı.

9.Asla yapmam dediğiniz şeyler var mı?
Aslalarım çok azdır. Bu hayatta herkes asla büyük ve kesin konuşmamalı. An gelir, bugün yapmam dediğin şeyleri yapar halde buluyorsun. O yüzden büyük konuşmam.

10.Zor bir insan mısınız?
Kendi doğrularım ve prensiplerim vardır. Sanırım biraz zor bir insanım. Ama bir o kadar da uyumluyumdur.

11.Geriye dönüp baktığınızda, hayattan neler öğrendiniz? 
İnsanları öğrendim... İnsanların iyi veya kötü olabileceğini... Genç yaşta dünyaya tek başına meydan okumayı öğrendim. Doğrularınla ve yanlışlarınla ders alıp her zaman için hep daha iyiye gitmeyi öğrendim ve prensip haline getirdim.

12.Özünüz’den kaybetmek istemediğiniz ne var?
Ben’liğim, kişiliğim... Her ne olursa olsun ben her zaman Tünay’ım. Bu hiçbir zaman değişmeyecek bir gerçek...

13.Karşınızdaki insanda ne ararsınız?
Doğruluk, dürüstlük ve kişiliğinin oturmuş olması...

14.Sizce yaşamayı en değerli kılan şey ne?
Çalışmak ve üretmektir. Yeni fikirler ve yeniliklerle insanın ürettiği ya da üretimine katkıda bulunduğu her şey, onun için biricik ve değerli olur. Hepimiz bu ilkeden  hayatın her alanında daha çok yararlanmasını bilmeliyiz.

15.Sizin Değerleriniz neler?
Mükelliyetcilik, saygı, sevgi, sorumluluk ve dürüstlüktür.

16.Hangi hataları kabul edip, hangilerini edemezsiniz?
Genelde affediciyimdir. Yalnız yapılan haksızlıklara karşı asla affetmem.

17.Kendinizde neyi değiştirmek isterdiniz? Ya da hangi özelliği eklemek isterdiniz?
Keşke daha az mükelliyetci olup, daha az işkolik yanım olsaydı diyorum bazen. Ama ben böyleyim.. Yapmış olduğum işten ve başarılarımdan enerji alıyorum. İnsanlara yardım etmek ve yapılan yardımların sonucunda yüzündeki tebessüm ve mutluluğu görmek o gün çalışmaktan ne kadar çok yorulsam bile bir anda enerjim yerine geliyor ve kendimi iyi hissediyorum.

18.Kısa sürede başarılı olmanızın sırrı nedir?
Özverili ve istikrarlı olmak! Yenilikleri takip edip, taklit etmeden kendini sürekli geliştirmek. Özetle başarılı olmak istiyorsanız, çok çalışarak kendinizi her daim yenilemelisiniz. Mevcut bişeylerin devamı değilde daha önce yapılmayan olmayan yenilikleri takip ederek kendi branşınızda başarılı olabilirsiniz.

19.Son olarak eklemek ve söylemek istediğiniz şey/şeyler var mı?
Keyifli bir röportaj oldu. En Moda ailesine çok teşekkür ederim. Beni takip eden, danışan ve hastalarıma sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Sağlık ve mutlulukla kalınız...

Röportaj: Ferah Bulut

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>