Pantone, her yıl olduğu gibi bu yıl için de en popüler rengi açıkladı;

Pantone, her yıl olduğu gibi bu yıl için de en popüler rengi açıkladı;

2023 ün rengi: Viva Magenta.

 Kırmızı gri ve mor renklerin karışımı diyebileceğimiz bu renk, 2023 yılında; moda, kozmetik, dijital sanat, medya tasarımları ve hatta saç tasarımlarında bile var. viva magenta 18-1750 kesinlikle güç ve dinçlik ile dolu.

Pantone, temel olarak bir marka olmakla birlikte renk standartları şeklinde de açıklanabilir. Daha açık bir ifadeyle, 1950 yılında kurulmuş olan Pantone A.Ş.’nin ticari amaçlı markası olan Pantone, bir renk kataloğudur ve her sene ‘yılın rengi’ ni belirleyerek tasarım dünyasına yön verir.

Şimdi Pantone un açıkladığı yılın rengi Viva Magenta yı uyum sağlayacak diğer renkler ile,

ev dekorasyonu kombinasyanlarında inceleyelim;

 

Denizci Mavisi (Navy Blue)

ece1

Her ikisi de yoğun renkler olduğu için denizci mavisi ile viva magenta'yı eşleştirmek herkesin aklına gelmeyebilir ancak bu renkleri beraber kullanmak neredeyse her odada harika görünecektir. Bu iki renk kontrastları ile birbirini canlandırıyor ve size hayaller kurup, keyifle sohbet edebileceğiniz harika ortamlar oluşturuyor.

Ancak bu koyu tonları dengelemek için yeterli miktarda beyaz alana ve nötr renklere sahip olduğunuzdan emin olun. Aksi takdirde, odayı daha sıkışık ve klostrofobik hale getirebilirsiniz.

Uçuk Pembe (Pale Pink)

ece2

Romantik ve naif ortam yaratmak için fevkalade bir kombinasyon olacaktır.

 

Mürdüm (Rich Plum)

ece3

Cesur renklerden hoşlanıyorsanız, viva magenta ve mürdümden oluşan bu renk paleti tam size göre. Özellikle salon ve yatak odası kombinleriniz için, size hem özel hissettiren hem de rahatlatıcı bir etki yaratacaktır.  

Sonuç olarak;

Özgüven, güç ve gösterişi feminence yüksek enerjili biçimde temsil eden bu renk, sıcacık ve canlı dokunuşlar için harika bir tercih olacaktır. 

Referanslar:

https://quietminimal.com/what-colors-go-with-viva-magenta/

https://www.matbuu.com/blog/pantone-nedir.html

 

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>