Başarılı Koreograf Asil Çağıl: "Dünyaca Ünlü Modelimiz Yok!"

Başarılı Koreograf Asil Çağıl: "Dünyaca Ünlü Modelimiz Yok!"

Yaptığı birbirinden başarılı defileler, organizasyonlar ve sosyal sorumluluk projelerine verdiği tam destekten dolayı moda dünyasının Robin Hood’u olarak anılan başarılı koreograf Asil Çağıl, dünyaca ünlü modelimiz olmamasına üzüldüğünü ifade etti. Dünyaca ünlü modelimiz olmamasının nedenini Paris, Milano, New-York, Londra’da podyuma çıkmadan top model olunamaz. İstanbul’da oturarak da top model olunamayacağı gibi diyerek bu konudaki üzüntüsünü dile getiriyor. Bundan önce de yurtdışına çıkan çok başarılı modellerimiz dünya standartlarına göre daha kalın oldukları için, ya da yaş olarak geç kaldıkları için ancak pret-a porter defilelerde yer aldılar ve çok marka işlerde yer alamadıkları için dünya çapında ünlü modelimiz maalesef yok.

asilcagil4

Birazda Türkiye’de iyi olan mankenlerimiz yurt dışına gitmekten korkup çekiniyorlar. Türkiye’den, Brezilya ya da Doğu Avrupa ülkeleri gibi neden çok sayıda top modeller çıkmadığını ise, mankenlik aynı zamanda sosyo-ekonomik durumun da bir göstergesi olduğu için, Avrupa ülkelerinden hiçbir aile kızını 13 yaşında Newyork’a model olsun diye göndermez. Bu yüzden mankenlerin ağırlıklı olarak bu ülkelerden çıkması normal. Model olmak için disiplinli ve özverili bir hayat sürmesi gerektiğini söyleyen başarılı koreograf Asil Çağıl, modellikte güzelliğin uzantısı disiplin, azim ve profesyonelliktir. Aksi takdirde model rafında olamazsınız. Türkiye’ye gelen ve model flatlerde yaşayan modellerin performansları hakkında ise ‘Dünyanın her yerinde sistem aynı. Top Model statüsüne ulaşana kadar model flatlerde yaşamak durumundalar. İster İstanbul, ister Paris, ister Londra fark etmiyor’ dedi.

asilcagil2

Modellik ile ilgili de, modellik bir yere kadar öğretilebilir. Bu kumaş sizde vardır ya da yoktur. Bir kişinin yürüyüşüne şekil verilip düzeltilebilir ama modellik bundan çok daha fazlası olduğu içim bir yerde bir şeyler eksik kalır. İnsanın kumaşıyla ilgili bir konudur ‘dedi. Türk mankenlerle çalışmayı daha çok tercih ettiğini söyleyen , yabancı manken koreografi bilmez, alıp çalıştırman dönüş sayı yürüyüş göstermen lazım. Artık eskisi gibi uzun provalı işler de yapılamıyor bu yüzden tercihim hep Türk modellerden. Biz yabancıları çok seviyoruz ama mankenlik artık meslek olarak bitti bitiyor, bizler Türk modellere destek olmalıyız.’dedi.

20160610 4578

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>